Βολές Παπαναστασίου κατά «Ένωσης Αγρινίου»: «Τα χωράφια πλεόν τα έχουμε για φωτοβολταϊκά και αιολικά…» 

Ο Δ. Τραπεζιώτης, ο Δ. Μπλέτσας και ο Γ. Καλλίμορφος έθεσαν στην ειδική συνεδρίαση της λογοδοσίας το αγροτικό ζήτημα επ’ αφορμής των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ένα θέμα που είναι βέβαιως σημαντικό και για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου Αγρινίου.

Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκαν πολλά και διάφορα γύρω από τις επιμέρους πτυχές του ζητήματος. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το επικριτικό σχόλιο του Γ. Παπαναστασίου για την «Ένωση Αγρινίου». Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι το αγροτικό πρόβλημα ειδικότερα στην περιοχή μας είναι διαχρονικό, καθώς όπως εξήγησε η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών δεν έγινε ποτέ μετά την κατάρρευση της μονοκαλλιέργειας του καπνού. Εκτίμησε ότι την ευθύνη για αυτό την έχουν διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά και οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Μιας και ένας από τους εισηγητές του θέματος ήταν ο Γ. Καλλίμορφος από την παράταξη του Κ. Πιστιόλα (απείχε ωστόσο η παράταξη από τη συνεδρίαση), που τυγχάνει και αντιπρόεδρος της «Ένωσης Αγρινίου», ο Γ. Παπαναστασίου πήγε ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας με νόημα: «Μιας και έβαλαν εισηγητή τον κ. Καλλίμορφο θα ήθελα να μας πουν, τι έκαναν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για τα αγροτικά θέματα; Εκτός και αν τα χωράφια πλεόν τα έχουμε για να κάνουμε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα…»

Κατά το παρελθόν πάντως, ο Γ. Παπαναστασίου και ιδίως στα πρώτα χρόνια της θητείας του ως δήμαρχος, φαίνονταν ότι είχε καλές σχέσεις με την «Ένωσης Αγρινίου», αφού συμμετείχε σε εκδηλώσεις της κάνοντας λόγο για εξαιρετική δουλειά που κάνει η «Ένωση». Όμως στην πορεία οι σχέσεις φάνηκε να μπαίνουν στον «πάγο», όταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του Δήμου βρέθηκε η Χριστίνα Σταρακά, που εκείνη την περίοδο συνεργάστηκε επαγγελματικά με την «Ένωση Αγρινίου» στα ενεργειακά έργα της εταιρείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως οι σχέσεις μοιάζουν να είναι σχεδόν πολεμικές…

Αν ενδεχομένως έχει κάποια σημειολογία ή κάποιο συμβολισμό, το σχόλιο του Δημάρχου Αγρινίου για την «Ένωση Αγρινίου» ήρθε ακριβώς ένα χρόνο μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημοπρασία, που δεν έγινε ποτέ, των κτημάτων της Κοινότητας Αγγελοκάστρου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr