Τα άδεια έδρανα δεν δικαιολογούνται εύκολα

Αυτογκόλ της παράταξης Πιστιόλα με το ξεκίνημα 

Tα σχόλιά της η παράταξη του Κ. Πιστιόλα θα μπορούσε να τα κάνει και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επέλεξε όμως να τα κάνει μέσω ανακοίνωσης και να μην παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η παράταξη του Κ. Πιστιόλα πιάστηκε αδιάβαστη, αφού ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επικαλούμενος την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν πειστικός ως προς τον τρόπο προγραμματισμού της συνεδρίασης για τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής. Εκείνο που βεβαίως δεν προκύπτει από υποχρεωτική αναγκαιότητα είναι ο προγραμματισμός μιας ειδικής και τακτικής συνεδρίασης την ίδια μέρα. Αλλά είναι γνωστό ότι διαχρονικά ο Δήμος Αγρινίου έχει αλλεργία στο… να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο πέραν της μιάς φοράς το μήνα.

Το αυτογκόλ της παράταξης Πιστιόλα είναι πως όταν βάζεις ένα θέμα ηθικής τάξεως, εν προκειμένω αναφορικά με την υδροκλοπή από αιρετό όπως καταγγέλλεις, δεν απέχεις από τη συνεδρίαση, βρίσκεσαι εκεί και “υπερασπίζεσαι” την καταγγελία σου και ζητάς απαντήσεις. Εξάλλου τα θέματα που έθεσε η παράταξη συζητήθηκαν κι ας μην παρίστατο η παράταξη και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Δημοτική Αρχή. Τα άδεια έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης στην πρώτη συνεδρίαση για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής θα δικαιολογούνταν με κάτι άλλο πολύ πιο σοβαρό. Δεν δικαιολογούνται εύκολα από το προγραμματισμό μιας διαδικασίας που στο κάτω – κάτω της γραφής ξεκινάει για πρώτη φορά στους Δήμους. Τα άδεια έδρανα είναι μια κακή σημειολογία στο ξεκίνημα.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr