Aπεργία – μήνυμα δυσαρέσκειας για ακρίβεια και ατιμωρησία των υπευθύνων στα Τέμπη

Mε αιτήματα που έχουν να κάνουν με την ακρίβεια και την αύξηση των εισοδημάτων, σήμερα απεργούν τα συνδικάτα των εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σε μια μάλιστα συμβολική ημέρα καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα, όπως δάσκαλοι, καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση. Στο Αγρίνιο στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου συμμετείχαν Σωματεία Συνταξιούχων, οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Δασκάλων, η Ένωση Οικοδόμων, το Σωματείο Καθαριστριών, το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Όπως επισημαίνεται στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, τα βασικά αιτήματά της είναι:
– Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
– Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων
– Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
– Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
– Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
– Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
– Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
– Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

 

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr