Παναιτωλικός: Aνατράπηκε από τα λάθη του κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Παναιτωλικός έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στο Ολυμπιακό, ωστόσο η ομάδα του Πειραιά δεν αρνήθηκε τα… δώρα του Παναιτωλικού και «γύρισε» το ματς από 1-0 σε 1-2 και πήρε ένα μεγάλο τρίποντο στη μάχη του τίτλου! Την πάτησε όπως με τον ΠΑΟΚ το σύνολο του Πετράκη που έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του στο δεκάλεπτο 70΄-80΄.

Χωρίς τους Κάρμο, Φορτούνη, Έσε και Ροντινέι παρέταξε ο Μεντιλίμπαρ τους Πειραιώτες. Έδωσε φανέλα βασικού σε Βέζο, Ιμπόρα και Κίνι ο Βάσκος κυρίως για να ξεκουράσει τα βασικά γρανάζια του ρόστερ. Όπως και στο ματς με τον Αστέρα, έτσι και κόντρα στους Αγρινιώτες, ο άξονας υπολειτουργούσε με το βαρύ κορμί του Ιμπόρα να μην κουμπώνει με τον Τσικίνιο. Το ίδιο συνέβη και στο κέντρο της άμυνας, με τον Βέζο και τον Ρέτσο να μην μπορούν να έρθουν σε αρμονία, κυρίως στα πρώτα μαρκαρίσματα.

Όχι μόνο δεν ήρθε το γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός την πλήρωσε από αυτό το νεοσύστατο δίδυμο, με τον Ντίας να παίζει το ένα-δύο με τον Φρεντ Ντουάρτε και το τελευταίος σπάζοντας τη γραμμή άμυνας να μπαίνει ανενόχλητος στην περιοχή και να ανοίγει το σκορ. Συγκινητική αφιέρωση του γκολ από τον Καρέλη, για τα 57 θύματα των Τεμπών που οι συγγενείς τους έναν χρόνο μετά αποζητούν δικαίωση.Όπως πολύ εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, στο δεύτερο ημίχρονο θα ακολουθούσαν αρκετές διορθωτικές κινήσεις από τον Μεντιλίμπαρ.

Όχι τόσο άμεσες αυτή τη φορά οι παρεμβάσεις του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος στη συμπλήρωση ώρας αγώνα έριξε στη μάχη Μαρτίνς, Γιόβετιτς και Έσε.Κι εκεί που το ματς έδειχνε να σβήνει και οι ερυθρόλευκοι να παλεύουν να απειλήσουν, ήρθε το 1-1! Fun fact, το αυτογκόλ από τη σέντρα του Μαρτίνς το πέτυχε ο Τορεχόν (73΄) που δύο λεπτά πιο πριν είχε περάσει στο ματς στη θέση του εξαιρετικού Χατζηθεοδωρίδη.

Και το καλύτερο για τους Πειραιώτες δεν είχε έρθει. Λανθασμένο γύρισμα από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού, ο Ελ Κααμπί νίκησε τον Ντουάρτε, απέφυγε τον Τσάβες και πλάσαρε εύστοχα, παρά την προσπάθεια του Μαλή. Λίγο αργότερα, ο Μαρτίνς βγήκε ως αναγκαστική αλλαγή, καθώς τραβήχτηκε ο αριστερός δικέφαλος και υπάρχουν φόβοι για νέα θλάση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίτζε (67΄ Στάιτς), Χατζηθεοδωρίδης (71΄ Τορεχόν), Φ. Ντουάρτε, Μαυρίας, Ντίας (61΄ Σενγκέλια), Πέρες, Μπουζούκης (61΄ Τσιγγάρας), Καρέλης (67΄ Ζοάο Πέδρο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Βέζο, Κίνι, Ιμπόρα (59΄ Έσε), Τσικίνιο, Καμπράλ (59΄ Μάρτινς, 83΄ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε, Μασούρας (59΄ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr