Κυριακή της Ορθοδοξίας: «Πόρτα» της Εκκλησίας στους επισήμους λόγω του γάμου ομόφυλων – Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός τον πανηγυρικό

Στη Μονή Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη οι εορτασμοί

Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο των ομοφύλων, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι δεν θα εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, με αποτέλεσμα να μην παραστούν οι εκπρόσωποι της Πολιτείας ανάμεσα στους οποίους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή εξέλιξη, απότοκο φυσικά των χειρισμών της κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ενώ εκλήθησαν πλείστοι όσοι φορείς – εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η Εκκλησία αποκλείστηκε από το να καταθέσει επισήμως τις απόψεις της, όπως υποτίθεται ότι θα πρέπει να γίνεται στη βουλή με την ακρόαση όλων των φορέων και όσων συμφωνούν με τα κυβερνητικά νομοσχέδια, αλλά και όσων διαφωνούν με αυτά.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν χθες μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr