Παλιό νοσοκομείο : Καμία ιδέα, καμία διεκδίκηση…

Brainstorming για το παλιό Νοσοκομείο από τον… Κωνσταντινόπουλο

Και αφού κανείς 10 χρόνια μετά τη μετακόμιση του νοσοκομείου Αγρινίου στο νέο του κτίριο δεν μπόρεσε έστω στη θεωρία να καταθέσει μια ολοκληρωμένη ιδέα για την αξιοποίηση του συνόλου των εγκαταστάσεων, μια ιδέα έπεσε από τον… άσχετο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Το έργο που ενδεχομένως να προχωρήσει το επόμενο διάστημα, αν βρεθούν τα χρήματα, αφορά ένα μικρό μέρος του παλιό νοσοκομείου. Για το υπόλοιπο, που είναι και το μεγαλύτερο, δεν υπάρχει ούτε καν μια ιδέα…

Ο προεδρεύων λοιπόν της Βουλής, όταν συζητούνταν η ερώτηση του Μίλτου Ζαμπάρα στην Ολομέλεια προς τον Υπουργό Υγείας πέταξε την ιδέα. Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είπε χαρακτηριστικά : «Αν είχα στην Τρίπολη τέτοιο νοσοκομείο, ξέρετε τι θα το έκανα; Θα το έκανα για τους γιατρούς και τους καθηγητές διαμονή, για να μπορούν να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν να βρουν σπίτι και χαλάνε τα μισά τους λεφτά για διαμονή».

Του άρεσε όμως του Αδώνιδος Γεωργιάδη η ιδέα και τη συγκράτησε. «Θα ήταν ένα πολύ ωραίο ΣΔΙΤ αυτό στο Αγρίνιο, να γίνει μια πολύ ωραία βάση εγκατάστασης διαμονής δημοσίων λειτουργών, να βρούμε τα χρήματα από ένα ΣΔΙΤ, που είναι πολύ πιο εύκολο, και να φτιάξουμε μια ωραία τέτοια στέγη» είπε από την πλευρά του.

Δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο και αν το παλιό Νοσοκομείο θα μπορούσε να μετατραπεί σε διαμερίσματα και σε εργατικές κατοικίες. Η περιοχή όμως του παλιού νοσοκομείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εκτός από τις εγκαταστάσεις υπάρχει και ένα μεγάλος περιβάλλον χώρος, θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμη και εργατικές κατοικίες, που να συνδυαστούν και με κοινόχρηστους χώρους. Η κρίση στέγης μπορεί να μην έχει στο Αγρίνιο τις διαστάσεις που έχει στην Αθήνα, υπάρχει όμως. Και η ιδέα αυτή δεν είναι εντελώς για πέταμα….

Το πρόβλημα για το παλιό νοσοκομείο είναι ότι λείπει και η ιδέα και η διεκδίκηση…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr