Tελικά το ΔΣ ενός νομικού προσώπου είναι καφενείο…

Το ακούσαμε και αυτό! Το τι ψηφίζει το μέλος ενός Διοικητικού Συμβουλίου σε μια δημοτική επιχείρηση δεν έχει σημασία και δεν παράγει πολιτική.

Μας το είπε αυτό το… κουφό η παράταξη Πιστιόλα, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μιας και ο εκπρόσωπός της στη ΔΕΥΑ Αγρινίου υπερψήφισε τα αυξημένα τέλη της ύδρευσης. Γιατί, τάχα, αυτό δεν ήταν απόφαση, αλλά εισήγηση της ΔΕΥΑ προς τη Δημοτική Επιτροπή. Τότε γιατί εκλήθησαν τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑ να ψηφίσουν; Ψηφίζεις μόνο για αποφάσεις… Η ΔΕΥΑ για την τιμολογιακή της πολιτική παίρνει αποφάσεις, δεν βγάζει εισηγήσεις, απλώς αυτές οι αποφάσεις γίνονται εφαρμοστέες, εφ’ όσον εγκριθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αν το Δημοτικό Συμβούλιο έχει διαφορετική άποψη για τα τέλη μπορεί να πάρει διαφορετική απόφαση.

Δεν έρχονται όμως όλες οι αποφάσεις της ΔΕΥΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο ΔΣ της ΔΕΥΑ αποφασίζονται σημαντικά πράγματα για έργα, για προμήθειες, για αναθέσεις, για την εν γένει λειτουργία της επιχείρησης. Άραγε και σε αυτές τις περιπτώσεις το τι ψηφίζουν τα μέλη του ΔΣ δεν έχει αξία και δεν παράγουν πολιτική; Τι είναι τα Διοικητικά Συμβούλια των νομικών προσώπων των Δήμων για την παράταξη Πιστιόλα, καφενεία; Γιατί, μόνο ό,τι λέμε στο καφενείο δεν παράγει πολιτική…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr