Κινητοποίηση φοιτητών στο Αγρίνιο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το πρωί φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται σήμερα να ψηφιστεί από τη Βουλή και να γίνει νόμος του Κράτους. Εκτός από τις αντιδράσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς καταψηφίζεται από σύσσωμη την αντιπολίτευση, το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει την αντίδραση της πλειοψηφίας των πανεπιστημιακών της χώρας και των φοιτητικών συλλόγων, που εκτιμούν μεταξύ άλλων ότι ο νόμος παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Ο φοιτητής Σάββας Μπουσούλης, εκπροσωπώντας τους φοιτητές από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, δήλωσε ότι την ώρα που ψηφίζονται τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών του Αγρινίου δεν είναι εδραιωμένα. “Δεν γνωρίζουμε ακριβώς ως τι βγαίνουμε από το Πανεπιστήμιο. Δεν ξέρουμε στο μέλλον αν θα μπορούμε ή όχι να δουλέψουμε στο Δημόσιο, υπάρχει υποχρηματοδότηση, οι δομές δεν είναι οι κατάλληλες, όπως και ο εξοπλισμός, πολλά μαθήματα δεν γίνονται στα εργαστήρια όπως θα έπρεπε, ενώ είμαστε μια σχολή που βασίζεται στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία”, είπε χαρακτηριστικά αναφέρομενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αγρίνιο.

Τα αιτήματα των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο!
• Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16!
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες, χωρίς αποκλεισμούς.
• Ενιαίο πτυχίο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλειά μεδικαιώματα.
• Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια!
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.
• Κατάργηση της ΕΒΕ, να μην εφαρμοστούν οι διαγραφές φοιτητών.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr