Υπόθεση ασέλγειας: Απορρίφθηκε το αίτημα της οικογένειας για «ανάγνωση» άκυρης πραγματογνωμοσύνης

Αντίθετη η υπεράσπιση του κατηγορούμενου στο αίτημα

Ομόφωνα απερρίφθη από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο και παρά την αντίθετη πρόταση του Eισαγγελέα το αίτημα της οικογένειας του 4χρονου αγοριού από το Αγρίνιο για «ανάγνωση» της πρώτης πραγματογνωμοσύνης, που έγινε στο ανήλικο παιδί.

Η υπόθεση της ασέλγειας του 4χρονου παιδιού από 30χρονου Αγρινιώτη, o oποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξης, εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο και σύμφωνα με πληροφορίες οι έως τώρα κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις του Δικαστηρίου διεξάγονται ως επί το πλείστον μέσα σε κλίμα έντασης ανάμεσα στην οικογένεια του μικρού αγοριού και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου και των συγγενών των κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr προκύπτουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία από την εξέλιξη της δίκης μέχρι στιγμής. Οι δικηγόροι της οικογένειας του μικρού αγοριού ζήτησαν να παρουσιαστεί στο δικαστήριο ως αποδεικτικό μέσο η πρώτη πραγματογνωμοσύνη που είχε γίνει στο μικρό αγοράκι, η οποία όμως ακυρώθηκε από το στάδιο της προανάκρισης κιόλας, επειδή πραγματοποιήθηκε από κατά τόπον αναρμόδιο πραγματογνώμονα. Η συγκεκριμένη δηλαδή πραγματογνωμοσύνη δεν υπήρξε ποτέ μέρος της εις βάρος του κατηγορούμενου δικογραφίας. Από την Εισαγγελία Αγρινίου διατάχθηκε εκείνη την περίοδο άλλη πραγματογνωμοσύνη και αυτή η δεύτερη πραγματογνωμοσύνη είναι που ελήφθη υπ’ όψιν από το Δικαστήριο και στην εκδίκαση υπόθεσης σε πρώτο βαθμό.

Η δίκη διακόπηκε, προκειμένου να λάβει γνώση του υλικού της επίμαχης πραγματογνωμοσύνης η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Έτσι χθες που συνεχίστηκε η δίκη και αφού προέβαλλε ένσταση και εγγράφως ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Χρήστος Τσιμπούκης, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του μικρού αγοριού για να ληφθεί υπ’ όψιν μια πραγματογνωμοσύνη, που είχε κριθεί άκυρη ήδη από την προανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, καθώς το αδίκημα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος τετράχρονου αγοριού φέρεται να τελέστηκε σε χρόνο που ο κατηγορούμενος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Σε επικοινωνία του ΑγρίνιοCulture.gr με τον συνήγορο του κατηγορουμένου Χρήστο Τσιμπούκη, εκείνος αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής : «Σε μια δίκη που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών με σκοπό την προστασία της ανηλικότητας, η οποιαδήποτε πληροφόρηση για την εν λόγω διαδικασία αναιρεί την πεμπτουσίας της διεξαγωγής της δίκης κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αυτό που θα έπρεπε να ενδιαφέρει είναι η ουσιαστική ανεύρεση της αλήθειας, διασφαλίζοντας τη δικονομική τάξη. Ουδέποτε με απασχολούσε και εξακολουθεί να μην με απασχολεί η οποιαδήποτε «δημοσιογραφική» πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr