«Ξεκολλά» η επέκταση του ΧΥΤΑ Στράτου: Προσωρινός ανάδοχος για το έργο

Μπορεί ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο του εργοστασίου απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Στράτου με προϋπολογισμό 78,34 εκατ. ευρώ να καθυστερεί, αλλά το θετικό για το ΧΥΤΑ Στράτου είναι ότι σύντομα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή των έργων επέκτασης του ΧΥΤΑ.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η Δημοτική Επιτροπή κατακύρωσε το έργο στον πλειοδότη του διαγωνισμού, που είναι η εταιρεία «Ν. Νικολόπουλος ΑΤΕ» και καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν δηλαδή δεν προκύψουν προσφυγές, εντός της άνοιξης το έργο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί.

Το έργο με προϋπολογισμό 3,9 εκατ. ευρώ κρίνεται ως αρκετά κρίσιμο, καθώς ο ΧΥΤΑ Στράτου έχει βρεθεί κοντά σε σημείο κορεσμού. Είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ εδώ και αρκετά χρόνια ως “πακέτο” με τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, η οποία λόγω της σημασίας της ως προς τη διαχειρίση των απορριμμάτων είχε προτεραιότητα για να δημοπρατηθεί. Ως γνωστόν όμως το εργοστάσιο απορριμμάτων που δημοπρατήθηκε το 2021, κόλλησε στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα στο τέλος ο διαγωνισμός μετά από προσφυγές στο ΣτΕ των συμμετεχόντων σε αυτόν, να κριθεί άγονος και σήμερα να βρίσκεται σε φάση επαναδημοπράτησης. Το μόνο λοιπόν παρήγορο μέχρι στιγμής είναι ότι τουλάχιστον σύντομα η επέκταση του ΧΥΤΑ Στράτου θα μπει στις ράγες της υλοποίησης.

Η «κατασκευή έργων επέκτασης» του ΧΥΤΑ Στράτου με συνολικό προϋπολογισμό 3.895.576€ περιλαμβάνει τα έργα κατασκευής της Β’ φάσης του ΧΥΤΑ Στράτου (με προοπτική να λειτουργήσει αποκλειστικά ως ΧΥΤΥ) χωρητικότητας 1.104.000 m3, σε έκταση 60 στρ. με έργα στεγάνωσης και τα αντίστοιχα έργα δικτύων διαχείρισης στραγγισμάτων και βιοαερίου. Οι εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν στον χώρο αυτό θα περιλαμβάνουν την κατασκευή 4 κυττάρων συνέχεια των υφισταμένων 3 κυττάρων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 10 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr