Οι καλομαθημένοι του βορά

Στα «δύο» η Ευρώπη μετά την πρόταση για αμυντικό ευρωομόλογο. Καμία έκπληξη βέβαια από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής. Γαλλία, Ιταλία και οι χώρες του Νότου λένε «ναι» στο κοινό χρέος για τις αμυντικές δαπάνες, «όχι» απαντούν Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Δανία και Αυστρία.

Θα περίμενε κανείς τώρα που η αμερικανική «απόσυρση» από την Ευρώπη είναι δεδομένη και θα γίνει εντονότερη με την πιθανή επανεκλογή Τραμπ, προκειμένου οι ΗΠΑ να «στραφούν» στην Κίνα και στον Ειρηνικό, οι Ευρωπαίοι θα έβλεπαν τα πράγματα διαφορετικά, χωρίς μπορεί ο Πούτιν να χτύπησε μόνο την Ουκρανία, αλλά επί της ουσίας χτύπησε την ευρωπαϊκή οικονομία.

Αλλά δυστυχώς έτσι είναι ο ευρωπαϊκός βοράς και ιδίως η Γερμανία. Υπερβολικά καλομαθημένος. Γιατί, όταν η Αμερική επί δεκαετίες εγγυάται την ασφάλειά σου με τα δικά της όπλα και εσύ γίνεσαι ο… «βενζινάς» των Ρώσων με το φθηνό φυσικό αέριο, θα ήταν μεγάλη αποτυχία να μην μπορέσεις να γίνεις η «ατμοχημανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας και να μην έχεις τη άνεση να διατηρείς τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Τελικά με όλο αυτό η Γερμανία απέκτησε και το… δικαίωμα να κουνά το δάκτυλο στους νότιους…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr