Σπάσιμο νεύρων με το “ψήσιμο” του δικαστικού χάρτη

Το μαρτύριο της σταγόνας με το δικαστικό χάρτη

Ούτε αυτή την εβδομάδα βγήκε στη διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο νέος δικαστικός χάρτης. Ο Μάρτιος σχεδόν βγήκε με διαρροές και δημοσιεύματα πως το νομοσχέδιο δοθεί στη δημοσιότητα εντός των ημερών, την ερχόμενη εβδομάδα και από εβδομάδα σε εβδομάδα φτάσαμε στην τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Αυτή λοιπόν την εβδομάδα θα έχουμε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία θα προεξάρχει βέβαια η απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό. Ενδεχομένως στο πλαίσιο του εν λόγω συμβουλίου ή πιθανότερα κάποιας κυβερνητική σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου να συζητηθεί και ο δικαστικός χάρτης για να κλείσουν και οι εκκρεμότητες με τα κεντρικά Πρωτοδικεία στην Αιτωλοακαρνανία και τη Βοιωτία.

Εντωμεταξύ δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο όταν το θέμα συζητήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο, έγινε απλώς παρουσίαση του δικαστικού χάρτη από το αρμόδιο Υπουργό Γ. Φλωρίδη ή αν εγκρίθηκε κιόλας το νομοσχέδιο με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση το Υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει να ασχοληθεί ξανά με το θέμα. Πάντως αν δεν υπήρξε το Ταμείο Ανάκαμψης, δεν θα υπήρχε και καμία βιασύνη για το νομοθέτημα καθώς οι όποιες αλλαγές στη Δικαιοσύνη θα ισχύσουν από το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή από Σεπτέμβριο… Όμως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και τα ορόσημά του που πιέζουν για την επόμενη εκταμίευση της δόσης. Μόνο από εκεί νιώθει πίεση Μέγαρο Μαξίμου. Οι τοπικές αντιδράσεις εκτιμάται ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ξεπεραστούν.

Πάντως στη Βοιωτία οι φορείς παραμένουν σε εγρήγορση. Στην Θήβα έγινε την περασμένη Τρίτη σύσκεψη των τοπικών φορέων, που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις αυθημερόν μόλις γίνει γνωστό το νομοσχέδιο και στην περίπτωση που αυτό προβλέπει την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου της Θήβας σε «παράλληλο».

Στην Αιτωλοακαρνανία, αντιθέτως, μετά και από τη συνέντευξη Τύπου των φορέων του Μεσολογγίου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα επικρατεί νηνεμία… Η νηνεμία πριν από την καταιγίδα; Θα δείξει…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr