Μια πρόταση μομφής με… μελλοντικές παρενέργειες

Η στρατηγική επιλογή των κομμάτων της Αντιπολίτευσης να οδηγήσουν στα άκρα τη σύγκρουση με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταθέτοντας πρόταση μομφής με επίκεντρο την εθνική τραγωδία των Τεμπών και τις κατηγορίες για “μονταζιέρα”, ήταν αναμενόμενη.

Φυσικά, δεν θα έχει αποτέλεσμα. Άμεσα. Δεν θα ανατραπεί η κυβέρνηση. Πολύ δύσκολα μάλιστα θα καταγραφεί έστω… μια απώλεια κυβερνητικού βουλευτή, καθώς ο δυνητικός “ανταρσίας” θα έχει πλήρη επίγνωση των δραματικών συνεπειών που θα είχε μια τέτοια επιλογή για το πολιτικό μέλλον του. Για την καριέρα του.

Η συγκεκριμένη πρόταση μομφής ωστόσο θα έχει… μελλοντικές παρενέργειες. Όπως και η ίδια η εθνική τραγωδία των Τεμπών, που έχει αποθηκευτεί στο υποσυνείδητο της ελληνικής κοινωνίας, και λειτουργεί διαβρωτικά, προσθετικά, αθροιστικά, σωρευτικά, ανάλογα με τη συγκυρία και την πίεση άλλων δεδομένων, όπως την ακρίβεια, την εγκληματικότητα και την ψήφο για τους ομοφυλόφιλους.

Στις εκλογικές μάχες του μέλλοντος, τα Τέμπη θα είναι το σημείο τομής. Μεταξύ άλλων, και η στάση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην πρόταση μομφής…

πηγή : ysterografa.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr