Οι παράπλευρες συνέπειες «εκλογών με διεθνείς παρατηρητές»

Από όσα… χαριτωμένα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, κατεβάζοντας τον πήχυ του ειδικού βάρους του αξιώματος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και συνολικά της ταυτοτικής ιδιότητας του προέδρου πολιτικού κόμματος, η πρόταση για διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα, με διεθνείς παρατηρητές, είναι η περισσότερο ενδιαφέρουσα. Και με πολιτικό διακύβευμα.

Φυσικά, και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης… αστόχησε, καθώς μια τόσο σοβαρή πρόταση την έκανε… όρθιος, εν μέσω της ολιγοήμερης στρατιωτικής θητείας του, και την επανέλαβε… στα όρθια ενός άρθρου στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνεται από προφανή αδυναμία κατανόησης βασικών παραμέτρων της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας στη χώρα. Κάνει για άλλους ρόλους, ενδεχομένως για… influencer, όχι όμως για πολιτικός αρχηγός, πολύ περισσότερο για εναλλακτική λύση διακυβέρνησης.

Η δική του ανεπάρκεια ωστόσο δεν αλλάζει την ουσία της πρότασής του. Εκλογές με διεθνείς παρατηρητές συνεπάγονται ευθεία αμφισβήτηση της ποιότητας Δημοκρατίας στη χώρα μας. Από τη συμπεριφορά της κυβέρνησης μέχρι τον ρόλο της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ.

Αμφισβητείται η Δημοκρατία, στη χώρα που τη γέννησε. Και δέχεται επίθεση το διεθνές προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με την ευθεία αμφισβήτηση του κατά πόσο η Ελλάδα είναι ελκυστική για ξένες επενδύσεις.

Όλα αυτά, με… δυο λέξεις: Διεθνείς παρατηρητές…

πηγή : ysterografa.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr