Όταν δραστηριοποιείσαι στην ενέργεια και κόπτεσαι για την πράσινη μετάβαση

Η πράσινη λοιπόν μετάβαση, η επιταγή της εποχής μας! Βέβαια η εποχή των παγετώνων ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ανθρωπογένης παρέμβαση, αλλά σήμερα πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την όποια κλιματική αλλαγή… Αυτό όμως είναι μια άλλη συζήτηση, στην παρούσα συζήτηση είμαστε απολύτως σύμφωνοι με την επιταγή της πράσινης μετάβασης μέσα από την ανάπτυξη καθαρών μορφών ενέργειας.

Το να υποστηρίζει λοιπόν κάποιος πολιτικά την πράσινη μετάβαση ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική είναι απολύτως θεμιτό, δημοκρατία και ελευθερία έχουμε εξάλλου, είναι όμως περισσότερο θεμιτό το να υποστηρίζει την πράσινη μετάβαση, όταν ο ίδιος δραστηριοποιείται κάπου αλλού π.χ. στη μεταποίηση ή στο εμπόριο.

Όταν όμως επαγγελματικά κάποιος δραστηριοποιείται στην ενέργεια π.χ. στα φωτοβολταϊκά, καλό είναι να μην μας κουνά το δάκτυλο για την πράσινη μετάβαση και να μην μιλά με τόσο πολύ πάθος για την κλιματική ουδετερότητα, το “πράσινο σύμφωνο” ή τα πράσινα άλογα. Πόσο μάλλον όταν έχει κάνει στη δική του δουλειά κατάτμηση έργου, προκειμένου να αποφύγει τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που θέτει η περιβαλλοντική νομοθεσία στα μεγαλύτερης ισχύος έργα…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr