Από αύριο ξανά στην κυκλοφορία το τούνελ της περιμετρικής

Συστάσεις από το Δήμο Αγρινίου τη τήρηση του ορίου ταχύτητας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τούνελ της περιμετρικής οδού και αύριο Παρασκευή από 07:00 π.μ. θα δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος.

Με το έργο επιλύθηκε το πρόβλημα της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών προς το νέο κτίριο του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου αλλά και των πολιτών οι οποίοι διέσχιζαν το τούνελ χωρίς συνθήκες ασφάλειας.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν αφορούν σε κατασκευή πεζοδρομίου εντός του τούνελ υπερυψωμένου κατά 0,50m πάνω από την επιφάνεια του οδοστρώματος με κιγκλίδωμα και μικρό περιορισμό του πλάτους των λωρίδων κυκλοφορίας, οι οποίες όμως εξακολουθούν να έχουν τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τη συγκεκριμένη κατηγορία αστικής οδού.

Σημειώνεται ότι λόγω της ύπαρξης τριών σχολικών μονάδων (5ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο και 10ο Δημοτικό Σχολείο) το όριο ταχύτητας ήταν και εξακολουθεί να είναι 30 χλμ/ ώρα. Οι οδηγοί πρέπει να τηρούν αυστηρά το όριο για την ασφάλεια των διερχόμενων μαθητών.

Για την εξασφάλιση της τήρησης του ορίου ταχύτητας των 30 χλμ/ώρα και σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου που υπέβαλε σχετικές προτάσεις, τοποθετήθηκαν από το Δήμο Αγρινίου και στις δύο πλευρές του τούνελ αναβοσβήνοντες φωτεινοί σηματοδότες με πορτοκαλί ένδειξη 24ωρης λειτουργίας και επιπλέον ηλεκτρονικό σύστημα με ραντάρ καταγραφής ταχύτητας των οχημάτων που προειδοποιεί όταν ο οδηγός υπερβαίνει το όριο.

Ακόμα για την επιπρόσθετη ειδοποίηση των οδηγών ώστε να μειώνουν ταχύτητα, τοποθετήθηκαν ειδικές κραδασμικές λωρίδες από ελαστικοπλαστικό υλικό, ώστε να αναγκάζονται οι οδηγοί να μειώσουν ταχύτητα.

Επισημαίνεται εκ νέου η παράκληση του Δήμου Αγρινίου για την τήρηση από τους οδηγούς του υφιστάμενου ορίου ταχύτητας των 30χιλ/ώρακαι τον σεβασμό στην ασφάλεια των παιδιών.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr