Ύστατη προσπάθεια για να παραμείνει το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Σύσκεψη τη Δευτέρα και ύστατη προσπάθεια για παρεμβάσεις από τον ιδιοκτήτη, ώστε το σχολείο να αποκτήσει πιστοποιητικό καταλληλότητας
Γ. Παπαναστασίου: Αδιανόητο η Δευτεροβάθμια να ζητά να κλείσει το σχολείο και η Β ΕΛΜΕ να κωφεύει

Σχέδια επί χάρτου γίνονται επί του παρόντος για το μέλλον του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου στο μισθωμένο κτίριο, που στεγάζεται σήμερα και δεν διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Το θέμα έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίμος Παπανικολάου, καθώς υπάρχει εύλογη ανησυχία στις τάξεις της σχολικής κοινότητας από τη στιγμή που η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης φαίνεται ότι σκέπτεται ακόμη και την κατάργησή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι κτίριο μισθώνεται αδιαλείπτως από το 1979 από το Δημόσιο και στη συνέχεια από τη Νομαρχία, ενώ σήμερα έχει μίσθωμα 5.000 ευρώ το μήνα.

Τόσο ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ζαρκαβέλης στηλίτευσαν τις σκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ έστρεψαν τα πυρά τους και προς τη Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. «Είναι αδιανόητο η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να ζητά να κλείσει το σχολείο και η Β ΕΛΜΕ να κωφεύει» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου, ενώ από την πλευρά του ο Χρ. Ζαρκαβέλης εξήγησε ότι παρά τις παραινέσεις της Σχολικής Επιτροπής προς τον ιδιοκτήτη του κτιρίου για παρεμβάσεις, ώστε το κτίριο να λάβει πιστοποιητικό καταλληλότητας, αυτές δεν έχουν γίνει (στεγανοποίηση, δημιουργία ασανσέρ). Μάλιστα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγρινίου τη Δευτέρα θα υπάρχει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους για το ζήτημα και με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου. Στόχος του Δήμου Αγρινίου θα είναι το σχολείο να παραμείνει στο κτίριο αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα πληροί τις προδιαγραφές. Πάντως σύμφωνα με το Χρ. Ζαρκαβέλη με τα τωρινά δεδομένα το να κλείσει το σχολείο είναι μια υπόθεση εργασίας. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όμως όπως αποκάλυψε ο ίδιος υπολογίζει στις εκτιμήσεις που κάνει και τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου για τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2030 και βάσει αυτού φαίνεται ότι σκέπτεται ακόμη και την περίπτωση του κλεισίματος του σχολείου και το διαμοιρασμό των μαθητών σε άλλα σχολεία σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο κτιριακό ζήτημα.

Τα σχολεία που έγιναν Πανεπιστήμιο…

Με αφορμή πάντως το θέμα που έχει ανακύψει ο Δήμαρχος Αγρινίου θύμισε ότι το κτίριο που προορίζονταν για το 3ο Γυμνάσιο δόθηκε στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να στεγαστεί το Τμήμα ΔΠΠΝΤ, που αργότερα μετεξελίχθηκε σε Ιστορικό – Αρχαιολογικό και σήμερα έχει μεταφερθεί στην Πάτρα. Για το λόγο αυτό γίνονται προσπάθειες, ώστε ενδεχομένως το κτίριο να επιστρέψει στο Δήμο Αγρινίου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» το θέμα φαίνεται ότι περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν είχαν τεθεί όροι από το Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση του κτιρίου στο Πανεπιστήμιο. «Σε αυτή την πόλη έγιναν πολλές προχειρότητες, γιατί λείπουν δύο σχολεία από την πόλη για το Πανεπιστήμιο, για το οποίο δεν έγινε τίποτα πέρα από το κτίριο που χτίστηκε δίπλα από το πρώτο σχολείο που παραχωρήθηκε» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr