Προεκλογικό remake με τα κτήματα του Αγγελοκάστρου

Εντάσεις που θυμίζουν εκλογές στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης

Μερικούς μήνες πίσω γύρισε το ρολόι η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για την εκμίσθωση ή όχι των κτημάτων της κοινότητας Αγγελοκάστρου. Και συγκεκριμένα στην προεκλογική περίοδο και την έντασή της.

Το θέμα πέρασε την Τετάρτη από τη Δημοτική Επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο μια μέρα αργότερα ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα. Αυτό όμως συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση κυρίως της παράταξης του Κ. Πιστιόλα, που διαφώνησε με το κατεπείγον του θέματος. Και εν τέλει απείχε από την ψηφοφορία του θέματος με τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να συναινούν στην εκκίνηση της διαδικασίας για την εκμίσθωση των κτημάτων, έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων. Η στάση της παράταξης Πιστιόλα προκαλεί ερωτηματικά από τη στιγμή που οι όροι της διακήρυξης για τη δημοπρασία των κτημάτων θα καθοριστούν σε άλλη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής και το Δημοτικό Συμβούλιο εκλήθη να αποφασίσει μόνο για το εάν θα δημοπρατηθούν ή όχι τα κτήματα.

Ο ισχυρισμός της δημοτικής αρχής για το κατεπείγον του θέματος ήταν το γεγονός ότι αφ’ ενός πλησιάζει η έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου και αφ΄ ετέρου προ ημερών ήρθε η τελευταία σχετική απόφαση της Κοινότητας Αγγελοκάστρου. Το μείζον της υπόθεσης φυσικά είναι οι όροι της δημοπρασίας καθώς πέρυσι μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ακόμη και στο εσωτερικό της Δημοτικής Αρχής, η αρχική απόφαση του Δήμου για τους όρους δημοπρασίας ακυρώθηκε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα στο τέλος τα κτήματα να μην εκμισθωθούν.

Υπονοούμενα από Πιστιόλα

«Δεν υπάρχει κανένα κατεπείγον. Χάθηκε μια σεζόν γιατί ήταν προεκλογική χρονιά, λες και έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε σοδειές και τώρα έγινε κατεπείγον;» αναρωτήθηκε ο Κ. Πιστιόλας και εκτίμησε αφήνοντας σαφές υπονοούμενο ότι «προφανώς κάτι έχει μεσολαβήσει, κάποιες συζητήσεις άλλου τύπου, για να έρθει ως κατεπείγον ένα θέμα που χρονίζει…» Επίσης η αντίρρηση της παράταξης Πιστιόλα ως προς το κατεπείγον ήταν ότι οι αποφάσεις της Κοινότητας Αγγελοκάστρου πάρθηκαν περί τα μέσα Ιανουαρίου, άρα δεν υφίσταται κατεπείγον. Η απάντηση όμως της δημοτικής αρχής σε αυτό ήταν πως υπήρξε πρόσφατα (προ ημερών) τροποποίηση της απόφασης της Κοινότητας Αγγελοκάστρου για το θέμα.

Ένταση μεταξύ Παπαναστασίου και Γκρίζη

Στη συνέχεια σημειώθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στο Γ. Παπαναστασίου και το Ν. Γκρίζη, με τον πρώτο να εκτιμά ότι η επιχειρηματολογία της μείζονος αντιπολίτευσης δεν αφορούσε το κατεπείγον, αλλά για την ουσία του θέματος. «Ξέρει όλο το Αγρίνιο γιατί το κάνετε αυτό κύριε Γκρίζη…» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγρινίου, με το σύμβουλο της αντιπολίτευσης να κάνει σύγκριση με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε πέρυσι. «Εμείς ακούμε την κοινωνία» απάντησε ο Γ. Παπαναστασίου για να ανταπαντήσει ο Π. Καψάλης εκτιμώντας ότι η τροποποιητική απόφαση της Κοινότητας Αγγελοκάστρου προ ημερών προέκυψε τεχνηέντως για να έρθει το θέμα στη Δημοτική Επιτροπή με αυτό τον τρόπο.

Παπαναστασίου: Φανεί ποιοι υποστηρίζουν τους μεγαλοκτηματίες

Πάντως συζήτηση έστω και ακροθιγώς έγινε και για την ουσία του θέματος με τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Τίμο Παπανικολάου,, από την πλευρά του να ζητά κατ’ επιλογήν τα κτήματα να δοθούν σε κατοίκους του Αγγελοκάστρου, ακτήμονες ή μικροϊδιοκτήτες και νέους αγρότες. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής απάντησε ο Γ. Παπναστασίου είναι να πάνε τα κτήματα σε μικροκτηματίες και όχι σε μεγαλοκτηματίες. «Εδώ θα φανεί ποιοι υποστηρίζουν τους μικροκτηματίες και ποιοι τους μεγαλοκτηματίες» πρόσθεσε με νόημα.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr