Αντίδραση και από την ΟΛΜΕ για το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Αντιδρά και η ΟΛΜΕ στο ενδεχόμενο κλείσιμο του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου. Μετά την κριτική του δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου για τη μη αντίδραση των συνδικαλιστών της εκπαίδευσης στα σχέδια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αρχικά αντέδρασε η Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και σήμερα είχαμε αντίδραση και από την ΟΛΜΕ με δήλωση της Γενικής της Γραμματέως.

Στις 30 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας. Ο Βαγγέλης Τσούκας ως πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, υπέβαλλε και ψήφισμα σχετικά με την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου, ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας.

Η Γενική Γραμματέας της ΟΛΜΕ Στέλλα Μανουσογιωργάκη εκφράζοντας την ομόφωνη στήριξη των προέδρων των ΕΛΜΕ στο συγκεκριμένο ψήφισμα δήλωσε τα εξής:
1) Η ΟΛΜΕ στηρίζει αμέριστα τις δράσεις της Β ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ και βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου.
2) Πρωταρχικό μέλημα της ΟΛΜΕ είναι η φοίτηση των μαθητών/τριών και η εργασία των εκπαιδευτικών σε ασφαλή κτίρια
3) Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε “διαρροές” και ” μομφές” παραγόντων που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για την επίλυση του προβλήματος μεταβιβάζοντας τις ευθύνες τους για τα σχολικά κτίρια στα συνδικάτα
4) Είναι δεδομένο ότι θα στηρίξουμε εμπράκτως κάθε κινητοποίηση φορέων που προτάσσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων για τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr