Στο 2015 ή το πολύ στο 2019 το ημερολόγιο του Γ. Παπαναστασίου

Τα έβαλε με Κατσιφάρα και ΣΥΡΙΖΑ ο Δήμαρχος Αγρινίου, ξεχνώντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε κυβέρνηση ΝΔ…

«Θα σας τα πω, όπως είναι τα πράγματα, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που έχει πολιτική ταυτότητα, αλλά δεν έχει πολιτικές εξαρτήσεις». Με αυτή την εμφατική προεξαγγελτική παράθεση ο Γιώργος Παπαναστασίου ξεκίνησε το λογύδριό του στην κινητοποίηση που έγινε για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι, που αποτελεί τμήμα του διαγώνιο άξονα Πλατυγιάλι – Ιόνια Οδός – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία.

Και επειδή η πολιτική μαγκιά του δημάρχου Αγρινίου φαίνεται ότι ξεχειλίζει από τα παντζάκια του, τα έβαλε με τον Κατσιφάρα και μας είπε -και ορθώς- ότι έργα κρατικού χαρακτήρα, όπως η κατασκευή του νέου νοσοκομείο Αγρινίου και η διπλή οδική σύνδεση της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο, αντί να πληρωθούν από το κράτος πληρώθηκαν από χρήματα της περιφέρειας.

Όταν ήταν περιφερειάρχης ο Απόστολος Κατσιφάρας και κυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά ήταν πολύ σωστά να λέγονται, σήμερα όμως ούτε ο Κατσιφάρας είναι περιφερειάρχης, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Θα περιμέναμε λοιπόν, αν όντως ο δήμαρχος δεν είχε πολιτικές εξαρτήσεις, να μας πει και τίποτα για το Μητσοτάκη. Γιατί το να τα βάζεις πλέον με «πολιτικά πτώματα», δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα. Φαίνεται όμως ότι ξέχασε πως ο Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό το 2019, δεσμεύτηκε εκ νέου το 2023 και σήμερα, το 2024, το έργο δεν έχει ούτε ώριμες μελέτες, ούτε χρηματοδότηση για να προχωρήσει. Και φυσικά δεν υπάρχει και η πολιτική βούληση για να προχωρήσει με ΣΔΙΤ ή με το σύστημα μελέτη – κατασκευή, όπως συμβαίνει με έργα άλλων περιοχών της χώρας. Ο δήμαρχος Αγρινίου φαίνεται ότι θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε την πολιτική – κομματική του ταυτότητα, όμως όταν το μυαλό του είναι κολλημένο… ακόμα στην περίοδο Κατσιφάρα και ΣΥΡΙΖΑ, πετυχαίνει το εντελώς αντίθετο. Να τον ενημερώσουμε λοιπόν ότι το ημερολόγιο γράφει 2024 και όχι 2015 ή 2019.

Προφανέστατα ο δήμαρχος Αγρινίου δεν φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τα χάλια της περιοχής και τα διαχρονικά ελλείμματα της σε βασικές υποδομές, γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας λαός που ψηφίζει, σαν τα ζώα, όπως έλεγε ο Βασίλης λεβέντης. Κάπως έτσι προκύπτουν και οι θητείες ορισμένων στη Βουλή επί 15 ή 25 χρόνια… Γιατί, όταν ο Μητσοτάκης δεσμεύεται για κάτι και μετά από 4 χρόνια δεν έχει να παρουσιάσει ούτε τις μελέτες του έργου και ψηφίζεται εκ νέου και παίρνει ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά, τότε προφανώς και δεν αξίζει κανείς να ρίξει το ανάθεμα στους γαλάζιους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr