Αιμοληψία κατ’ οίκον; Κι όμως γίνεται! Μάθε πώς μπορείς να κάνεις εξετάσεις αίματος χωρίς να βγεις από το σπίτι

Οι εξετάσεις αίματος είναι μία διαδικασία συχνά απαραίτητη για τη διάγνωση διαφόρων παθήσεων αλλά και την παρακολούθηση κρίσιμων δεικτών του οργανισμού μας. Ωστόσο, καθώς οι αιματολογικές εξετάσεις απαιτούν συχνά τη μετάβαση σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο ή κλινική προκειμένου να ληφθεί το δείγμα, αυτό αποτελεί τροχοπέδη σε άτομα με κινητικά προβλήματα, μεγάλης ηλικίας, ή πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις που δεν τους επιτρέπουν να βγουν από το σπίτι.

Εδώ έρχεται να δώσει λύση η υπερσύγχρονη μέθοδος αιμοληψία κατ’ οίκον, όπου κατόπιν ραντεβού, έμπειροι αιμολήπτες από διαγνωστικό κέντρο αναλαμβάνουν την λήψη αίματος και την παραλαβή βιολογικών δειγμάτων από τον προσωπικό χώρο του ασθενούς και στη συνέχεια τα μεταφέρουν με ασφάλεια στο αρμόδιο εργαστήριο για ανάλυση. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή μέθοδο που έρχεται να λύσει τα χέρια σε άτομα με δυσκολίες μετακίνησης.

Γιατί είναι απαραίτητες

Οι εξετάσεις αίματος είναι μια εργαστηριακή ανάλυση των ευρημάτων που μπορούν να εντοπιστούν στο αίμα σας. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε τακτικές αιματολογικές εξετάσεις για να παρακολουθείτε πόσο καλά διαχειρίζεστε μια πάθηση όπως ο διαβήτης, ο υποθυρεοειδισμός ή η υψηλή χοληστερόλη, αλλά μπορεί επίσης να χρειαστούν εξετάσεις αίματος με αφορμή τα συμπτώματα κάποια ασθένειας που εμφανίσατε ξαφνικά.

Ο θεράπων ιατρός σας προτείνει τις εξετάσεις αίματος γιατί μέσω αυτών μπορεί να λάβει πολλές πληροφορίες, κρίσιμες για την επιλογή της θεραπευτικής οδού. Συγκεκριμένα, οι αιματολογικές εξετάσεις, θεωρούνται η πρώτη γραμμή διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ με βάση τα αποτελέσματά τους μπορεί να χρειαστούν κι άλλες εξετάσεις στην πορεία.

Για ορισμένες εξετάσεις αίματος, θα πρέπει να μην έχετε φάει ή πιει τίποτα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα πριν. Αυτές οι εξετάσεις προγραμματίζονται συχνά για νωρίς το πρωί, ωστόσο το αρμόδιο διαγνωστικό κέντρο θα σας ενημερώσει σχετικά αν χρειαστεί αυτό.

Αφού το δείγμα αποσταλεί στο εργαστήριο, οι εκπαιδευμένοι τεχνικοί θα αναζητήσουν τις πληροφορίες που έχει ζητήσει να δει ο γιατρός. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από μία ημέρα έως μία εβδομάδα.

Κι αν δε μπορώ να πάω;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν συντρέχει ιατρικός ή άλλος λόγος αδυναμίας μετακίνησης του ασθενούς, αλλά οι εξετάσεις αίματος είναι απαραίτητο να γίνουν, τότε υπάρχει η δυνατότητα για αιμοληψία κατ’ οίκον με ραντεβού.

Κατά την διαδικασία αυτή, το εξειδικευμένο προσωπικό του διαγνωστικού κέντρου έρχεται στο χώρο του ασθενούς, στο σπίτι του -γι’ αυτό και ονομάζεται αιμοληψία κατ’ οίκον – και παραλαμβάνει με ασφάλεια και υπευθυνότητα το απαραίτητο δείγμα αίματος ή άλλου βιολογικού υλικού προκειμένου να το αποστείλει στο εργαστήριο για εξετάσεις.

Με την πρωτοποριακή αιμοληψία κατ’ οίκον, όλοι οι άνθρωποι, σε όποια ηλικία και κατάσταση κι αν βρίσκονται, έχουν δυνατότητα για άμεση πρόσβαση στις παροχές υγείας και παρακολούθηση της κλινικής τους εικόνας με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr