Τόση αφέλεια στην «ανάγνωση» της Τουρκίας;

Η επικρατούσα άποψη στο mainstream ελληνικό Τύπο εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια είναι ότι η τουρκική οικονομία καταρρέει και μαζί της καταρρέει και ο Ερντογάν… Και επειδή δεν τους βγήκε με τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας πέρυσι, πήραν το… αίμα τους πίσω με την ήττα του Εργτογάν στις προχθεσινές δημοτικές εκλογές. Ο Ερντογάν όμως και η εξουσία του είναι ακλόνητη και το μόνο που θα μπορούσε να βάλει ερωτηματικό στην εξουσία του είναι η υγεία του και το βιολογικό του τέλος.

Στο μεταξύ εδώ πανηγυρίζουμε για τη επανεκλογή του Εκρέμ Ιμάμογλου στο Δήμο της Κωνσταντινούπολης, γιατί ταυτόχρονα καλλιεργείται η προσδοκία πως αν κάποια στιγμή στο μέλλον ο Ιμάμογλου διαδεχθεί τον Ερντογάν θα αλλάξει στάση η Τουρκία έναντι της Ελλάδας.

Τόση αφέλεια; Μα καλά, δεν βλέπουν ότι η Τουρκία δεν είναι Ελλάδα, για να αλλάζει εξωτερική πολιτική κάθε φορά που αλλάζει η ηγεσία της χώρας; Ότι η ρητορική των κεμαλιστών, όπως ο Ιμάμογλου είναι πιο ακραία και πιο εχθρική έναντι της Ελλάδας, δεν τους λέει κάτι; Ούτε πως τις εθνικές τραγωδίες του Ελληνισμού τις προκάλεσαν οι κεμαλιστές και όχι ο Ερντογάν… ;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr