3ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Προτιμούν το μισθωμένο από το ιδιόκτητο κτίριο;

Αν τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς, το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου δεν λειτουργεί στο κτίριο, που κατασκευάστηκε προκειμένου να στεγάσει συγκεκριμένη σχολική μονάδα, τότε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και κυρίως ο δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να μας εξηγήσουν, αφενός μεν την επιλογή να συνεχιστεί η στέγαση του σχολείου σε μισθωμένο κτίριο (αν υποθέσουμε ότι αυτό στο τέλος θα πάρει το πιστοποιητικό καταλληλότητας) αφετέρου για ποιο λόγο οι μαθητές του σχολείου θα πρέπει να διαμοιραστούν σε άλλα σχολεία και το 3ο Γυμνάσιο να καταργηθεί.

Ο λόγος για το σχολικό κτίριο στην περιοχή του Αη Γιάννη Ριγανά, που το 2010 παραχωρήθηκε από το δήμο Αγρινίου προκειμένου να στεγαστεί το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του τότε Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, το οποίο στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε Ιστορικό – Αρχαιολογικό και μετακόμισε στην Πάτρα, με αποτέλεσμα σήμερα το κτίριο να μην χρησιμοποιείται ούτε από το Πανεπιστήμιο. Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι η παραχώρηση, που έγινε προς το Πανεπιστήμιο το 2010 δεν έθετε κάποιους όρους για την επιστροφή του κτιρίου σε μελλοντική φάση στο δήμο Αγρινίου. Αν αυτό ευσταθεί θα πρέπει πρώτα να διευκρινιστεί από την παρούσα δημοτική αρχή, κυρίως όμως θα πρέπει να γίνει η προσπάθεια, ώστε άμεσα το κτίριο να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του.

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα σε σχέση με την ακαδημαϊκή παρουσία του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, δύσκολα μπορεί να προσδοκά κάποιος κάτι περισσότερο από την υφιστάμενη κατάσταση, που αποτελείται από μόλις ένα πανεπιστημιακό Τμήμα και ένα νεοϊδρυθέν Τμήμα, αμφιβόλου αξίας ως προς την προσέλκυση νέων φοιτητών. Κατά καιρούς εξάλλου έχουν ειπωθεί από την πλευρά των πρυτανικών αρχών της Πάτρας πολλά και διάφορα, προκειμένου το πανεπιστήμιο να αναπτύξει τις δικές του υποδομές στο Αγρίνιο, εάν και εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Τούτον δοθέντων λοιπόν για το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου είναι αδιανόητο να μιλάμε για οτιδήποτε διαφορετικό σε σχέση με την στέγασή του. Η λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι αυτονόητη. Σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση ανακύπτουν ερωτηματικά αν κάποιος ή κάποιοι από τους εμπλεκόμενους σε αυτή την υπόθεση εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, πέρα από τα συμφέροντα της πόλης και του δημόσιου ταμείου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr