«Κλείνει» προς το Αγρίνιο το κεντρικό Πρωτοδικείο

Λέγεται πως από μέρα σε μέρα ο νέος δικαστικός χάρτης θα δοθεί στη δημοσιότητα και έτσι θα μάθουμε ποιο θα είναι το κεντρικό Πρωτοδικείο της Αιτωλοακαρνανίας. Ωστόσο επειδή αυτό το «από μέρα σε μέρα» και «από εβδομάδα σε βδομάδα» κρατάει πολύ καιρό, όρκο δεν παίρνω για το πότε θα βγει το νομοσχέδιο στη διαβούλευση.

Εντούτοις οι πληροφορίες μου λένε και επιμένουν -όσο κι αν εγώ είμαι επιφυλακτικός και σε αυτό- ότι το Αγρίνιο θα πάρει το… βραβείο του κεντρικού Πρωτοδικείου. Αν το νομοσχέδιο πάντως πήγαινε πιο πίσω χρονικά και είχαν προηγηθεί τα εγκαίνια από το Μητσοτάκη της νέας γέφυρας του Ευήνου, που θα γίνουν παραμονές του Πάσχα, θα ήμουν 100% βέβαιος ότι η… μπίλια θα κάτσει στο Αγρίνιο και όχι στο Μεσολόγγι. Έτσι λοιπόν 100% βέβαιος δεν αισθάνομαι, αν δεν το δω γραμμένο στο νομοσχέδιο.

Πάντως επειδή στην όλη ιστορία γίνεται και μια συσχέτιση με τη Βοιωτία, το Αγρίνιο και η Θήβα έχουν το σημαντικό επιχείρημα των κτιριακών εγκαταστάσεων για ένα κεντρικό Πρωτοδικείο. Και έτσι οι πρωτεύουσες των δύο νομών, Μεσολόγγι και Λειβαδιά, δεν θα μπορούν να διαμαρτυρηθούν με το επιχείρημα ότι «είμαστε η μοναδική πρωτεύουσα νομού δεν είναι έδρα Πρωτοδικείου»…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr