Δήμος Μεσολογγίου για δικαστικό χάρτη: Σπείρατε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες

Για απαράδεκτη και μοναδική εξαίρεση πανελλαδικά σε βάρος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου στο θέμα του Πρωτοδικείου, κάνει λόγο η δημοτική αρχή Μεσολογγίου, μετά τη δημιοποίηση του νομοσχεδίου για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, που καθιστά το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου παράλληλη έδρα του κεντρικού Πρωτοδικείου με έδρα το Αγρίνιο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πολλές φορές διαβεβαιώσει πως επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι καθώς οι ίδιοι δικαστές θα δικάζουν τις ίδιες υποθέσεις και στις παράλληλες έδρες των κεντρικών Πρωτοδικείων. Ωστόσο αυτή η διαβεβαίωση δεν αρκεί για να κάμψει τις αντιδράσεις στο Μεσολόγγι, αντιθέτως η εκτίμηση που υπάρχει είναι ό,τι σήμερα υποβαθμίζεται έστω και τυπικά σε μεταγενέστερη φάση θα οδεύσει προς οριστική κατάργηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Ως εδώ και μη παρέκει!

Ένα ακόμη ανοσιούργημα σε βάρος της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ιστορικό Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, από τα μεγαλύτερα επαρχιακά Πρωτοδικεία, υποβαθμίζεται, καθώς ορίζεταιως «Παράλληλη Έδρα» του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας.

Το Μεσολόγγι, η ιστορική μας πόλη, είναι η ΜΟΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ περιφερειακής ενότητας πανελλαδικά που χάνει το κεντρικό Πρωτοδικείο.

ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ. Η ΜΟΝΗ.

Αυτή η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ διαφοροποίηση και εξαίρεση, όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, αλλά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Αισχύνεται και η ντροπή!

Έχετε ήδη σπείρει ανέμους. Να είστε βέβαιοι ότι θα θερίσετε θύελλες.

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ το ΔΙΚΑΙΟ και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ: Το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ στην Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr