Ελεύθερος για την παιδική πορνογραφία ο 30χρονος ήδη καταδικασθείς για ασέλγεια

Μόνο τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του επέβαλαν οι Δικαστικές Αρχές στο Αγρίνιο

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Αγρίνιο η διαδικασία της ανάκρισης του 30χρονου Αγρινιώτη για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας, o οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξης για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός 4χρονου αγοριού από το Αγρίνιο.

Στο πλαίσιο των ερευνών των Αρχών, μετά την καταγγελία της οικογένειας του 4χρονου αγοριού, από την Αστυνομία κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά μέσα (κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, laptops, τάμπλετ κτλ) που βρέθηκαν στην κατοχή του και στο σπίτι του στο Αγρίνιο. Αφού αυτά εξετάστηκαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα, εντοπίστηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας και στη συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 30χρονου και τριών ακόμη μελών της οικογένειάς του για την κακουργηματική πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης παιδικής πορνογραφίας από κοινού, πράξη που έχει επαπειλούμενη ποινή τα 15 χρόνια κάθειρξης.

Η υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας, όπως αναφέρθηκε προέκυψε στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος του 4χρονου αγοριού, η οποία προηγήθηκε χρονικά. Έτσι οι δύο υποθέσεις «έτρεξαν» παράλληλα μεν, αλλά με σημαντική χρονική διαφορά, καθώς μεσολάβησαν αρκετοί μήνες για να έρθουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Προηγήθηκε η προκαταρκτική εξέταση και οι έγγραφες εξηγήσεις των κατηγορουμένων για την παιδική πορνογραφία και σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κυρίας ανάκρισης με την απολογία τους ενώπιον των Δικαστικών Αρχών του Αγρινίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο μεταξύ ο 30χρονος Αγρινιώτης για την πράξη της ασέλγειας καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων (καθώς την περίοδο τέλεσης του αδικήματος ο κατηγορούμενος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία), ενώ αυτή την περίοδο διεξάγεται η δίκη του σε δεύτερο βαθμό από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο στην Αθήνα.

Ο 30χρονος Αγρινιώτης πάντως μεταφέρθηκε σήμερα νωρίς το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνθήκες μυστικότητας για την απολογία του στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου και όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως και Ανακριτή, τόσο στον ίδιο όσο και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Είναι σε κάθε περίπτωση αξιοσημείωτο για την περίπτωση του 30χρονου Αγρινιώτη, πως από την στιγμή που μιλάμε για έναν ήδη καταδικασθέντα για γενετήσιες πράξεις, δεν κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας και του επιβλήθηκε μονάχα ίσως ο πιο «απλοϊκός» περιοριστικός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το ΑγρίνιοCulture.gr επιδίωξε να επικοινωνήσει με το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Χρήστο Τσιμπούκη, προκειμένου να αποσπάσει κάποια δήλωση ή σχόλιο για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Πλέον το ενδιαφέρον επανέρχεται στην εκδίκαση στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο για την ασέλγεια σε βάρος του 4χρονου αγοριού. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr