«Τσίμπησε» ξανά ο πληθωρισμός παρά τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Τα μαντάτα της Eurostat διέψευσαν τις προσδοκίες για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Πριν από περίπου ένα μήνα ο αρμόδιος Υπουργός Αναπτύξεως Κώστας Σκρέκας δήλωνε ότι από την 1η Μαρτίου που θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα της Κυβέρνησης κατά της ακρίβειας θα δούμε σημαντικές μειώσεις τιμών. Τα μαντάτα όμως για αυτόν τον πρώτο μήνα εφαρμογής των μέτρων ήρθαν από τη Eurostat και αν δεν είναι άσχημα, σίγουρα δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Και αυτό γιατί η Ελλάδα ακολούθησε αντίθετη πορεία από την υπόλοιπη ευρωζώνη.

Χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν κινήθηκε ο ρυθμός του πληθωρισμού τον Μάρτιο στην Ευρωζώνη, αν και στην Ελλάδα ακολούθησε αντίθετη πορεία.Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη χώρα μας κινήθηκε τον Μάρτιο με ρυθμό 3,4% ετησίως μετά το 3,2% ένα μήνα πριν, ενώ στην ευρωζώνη επιβράδυνε στο 2,4% ετησίως από το 2,6% του Φεβρουαρίου. Σε μηνιαίο επίπεδο στη σύγκριση Μαρτίου – Φεβρουαρίου ο δείκτη τιμών καταναλωτή παρουσίασε ισχυρή αύξηση κατά 1,8%.

Και θα μας πουν τώρα ότι ένας μόνο μήνας δεν φτάνει για να… αποδώσουν τα μέτρα κατά της ακρίβειας και να αποτυπωθούν στους στατιστικούς δείκτες. Πρέπει όμως να μας πουν από την κυβέρνηση γιατί στην Ελλάδα «τσίμπησε» 0,2% ο πληθωρισμός, όταν στην υπόλοιπη ευρωζώνη έπεσε κατά 0,2%…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr