Το Αγρίνιο στη… λούμπα του Μεσολογγίου με τις δημόσιες υπηρεσίες

Αν και χάνει το Μεσολόγγι υπηρεσίες, διατηρεί τα assets του…

Έξαλλοι λοιπόν στο Μεσολόγγι με την κυβέρνηση για το νέο δικαστικό χάρτη. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά για το Μεσολόγγι. Εντελώς συμπτωματικά αυτές τις μέρες υπήρξε αλλαγή στο μετοχολόγιο της «Μαρίνα ΑΕ», με την εταιρεία Αthenian Yachts να εξαγοράζει το ποσοστό του Αγγελόπουλου. Έτσι πλέον διαφαίνεται η πολυθρύλητη επένδυση να ξεμπλοκάρει και να έχει σοβαρές ελπίδες να ολοκληρωθεί, έστω και μετά από πολλά χρόνια.

Όσες δημόσιες υπηρεσίες και να χάσει το Μεσολόγγι πάντα θα έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί από τη θάλασσα και όχι μόνο. Από την ιστορία του, από τον ιαματικό τουρισμό, από αγροδιατροφικά προϊόντα, που ορισμένα έχουν και ισχυρό brand name. Βεβαίως όλα αυτά δεν αξιοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως θα έπρεπε. Αλλά στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ.

Αντιθέτως το Αγρίνιο μπορεί σε πρώτη φάση να φαίνεται «νικητής» και να συγκεντρώνει δημόσιες υπηρεσίες, αλλά μέσω αυτών δεν πρόκειται να πετύχει κάποιο αναπτυξιακό boom. Κινδυνεύει, αν εφησυχάσει από τη συγκέντρωση δημοσίων υπηρεσιών, μη έχοντας τα τόσα assets που έχει το Μεσολόγγι, αν πέσει στη… λούμπα που βρέθηκε το Μεσολόγγι τα προηγούμενα χρόνια και ενδεχομένως να βρίσκεται ακόμη, ποντάροντας στην κίνηση μέσω των δημοσίων υπηρεσιών. Μία ανάπτυξη, που μπορεί να συντηρεί κάποια πράγματα, αλλά σίγουρα δεν σε πάει σε άλλο επίπεδο…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr