Δ. Νικάκης: Η επιλογή του Πρωτοδικείου Αγρινίου ως κεντρικού είναι μονόδρομος και δεν αλλάζει

Η λογική επικράτησε, εκτιμά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Νικάκης, με σχόλιό του στη δημόσια διαβούλευση για το νέο δικαστικό χάρτη. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι την ιστορικότητα του Μεσολογγίου δεν την αμφισβητεί κανείς, όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα τεχνοκρατικά κριτήρια υπέρ του Αγρινίου. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Xρ. Παΐσιος μιλά για ανιστόρητη απόφαση

Αναλυτικά το σχόλιο του Δ. Νικάκη :
Ο πρωθυπουργός της χώρας μας δεσμεύτηκε δημοσίως, ότι θα δώσει προσωπικώς λύση με βάση τεχνοκρατικά και όχι ιστορικά κριτήρια για την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και ότι στον κανόνα υπάρχει και η εξαίρεση. Τήρησε τη δέσμευση του, η λογική επικράτησε και το αυτονόητο επιβεβαιώθηκε.

Το Αγρίνιο πληθυσμιακά και κτιριακά υπερέχει του Μεσολογγίου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η επιλογή του Πρωτοδικείου Αγρινίου ως Κεντρικού για την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας είναι μονόδρομος και δεν αλλάζει.

Την ιστορικότητα του Μεσολογγίου δεν την αμφισβητεί κανείς, όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα τεχνοκρατικά κριτήρια υπέρ του Αγρινίου. Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πόλεων, όπως και στο παρελθόν, ενόψει της ιδρύσεως του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, δεν ωφέλησε κανέναν. Η πραγματικότητα θα επιβεβαιώσει, ότι η λύση που προκρίνεται με το κατατεθέν σχέδιο νόμου είναι η ορθή. Οι προσωρινές πικρίες θα εξαλειφθούν. Η Δικαιοσύνη θα κερδίσει.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr