Ούτε Αγρίνιο, ούτε Μεσολόγγι… η Ναύπακτος κερδισμένη στο νέο δικαστικό χάρτη

Τελικά ποιος είναι ο ουσιαστικός νικητής με το νέο δικαστικό χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι; Ο μεγάλος νικητής πρώτα και κύρια είναι η Ναύπακτος, που κατάφερε να αναβαθμίσει το Ειρηνοδικείο της σε περιφερειακή έδρα του πρωτοδικείου της Αιτωλοακαρνανίας.

Τούτο σημαίνει ότι πλέον η εκδίκαση πολιτικών υποθέσεων αρμοδιότητας μονομελούς Πρωτοδικείου και η εκδίκαση ποινικών υποθέσεων αρμοδιότητας μονομελούς Πλημμελειοδικείου θα εκδικάζονται πλέον στη Ναύπακτο, αντί για το Μεσολόγγι. Μαζί με την Ναύπακτο βεβαίως νικητής είναι κατά κύριο λόγο ο ναυπάκτιος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος, ο οποίος δεν επέκρινε πότε αυτή την αλλαγή που ουσιαστικά αποδυναμώνει το πρωτοδικείο Μεσολογγίου από μία σειρά υποθέσεων. Δευτερευόντως ωφελημένος από αυτή την εξέλιξη αυτή είναι και ο ναυπάκτιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Παπαθανάσης.

Ωστόσο είναι ίσως πιθανό από αυτή τη σημαντική αναβάθμιση του πρώην Ειρηνοδικείου Ναύπακτου σε περιφερειακή έδρα του πρωτοδικείου της Αιτωλοακαρνανίας, να είναι μεγάλος χαμένος συνολικά για την Αιτωλοακαρνανία η Δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί σήμερα στα δύο υφιστάμενα Πρωτοδικεία της Αιτωλοακαρνανίας υπηρετούν πέντε Εισαγγελείς, εκ των οποίων τρεις Αντιεισαγγελείς, οι οργανικές τους θέσεις, μάλιστα, αναφέρονται στο νέο δικαστικό χάρτη.

Ένας από αυτούς τους πέντε θα πρέπει, αν όχι καθημερινά, να βρίσκεται στη Ναύπακτο σίγουρα αρκετές φορές το μήνα εκεί. Μάλιστα το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο προτείνει να διενεργούνται και στις περιφερειακές έδρες των Πρωτοδικείων προανακρίσεις πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα να απαιτείται καθημερινά η παρουσία ενός Εισαγγελέα στη Ναύπακτο. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν προβλέπεται αύξηση των οργανικών θέσεων των Εισαγγελέων, μήπως τελικά η δημιουργία περιφερειακής έδρας στη Ναύπακτο προκαλέσει δυσλειτουργίες στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, που σήμερα έχουν στη διάθεση τους 5 εισαγγελικούς λειτουργούς και αύριο πολύ πιθανό να βρεθούν με τέσσερις…;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr