Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία κυριαρχούν στα σχόλια της διαβούλευσης

Μεσολόγγι και Θήβα πρωτοστατούν 

Περί τα 130 σχόλια είχαν υποβληθεί μέχρι χθες το απόγευμα, δηλαδή μέσα σε τέσσερις ημέρες, στη διαβούλευση για το νέο δικαστικό χάρτη και το άρθρο που αφορά το νέο χωροταξικό των δικαστηρίων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων, αφορά την Αιτωλοακαρνανία και τη Βοιωτία. Τις δύο δηλαδή περιοχές της χώρας, που παρέμειναν σε εκκρεμότητα, προκειμένου να παρθεί ουσιαστικά πολιτική απόφαση για το ποια πόλη στα δίπολα Αγρίνιο – Μεσολόγγι και Θήβα – Λειβαδιά θα φιλοξενήσουν το κεντρικό Πρωτοδικείο της κάθε περιοχής.

Και βεβαίως, όπως αναμένονταν, πρωτοστατούν τα σχόλια των παραπονούμενων από τη Θήβα και το Μεσολόγγι, που απώλεσαν την έδρα του κεντρικού Πρωτοδικείου. Υπάρχουν βέβαια και σχόλια, που υποστηρίζουν τη σχετική ρύθμιση της Κυβέρνησης, σχόλια που προέρχονται από Αγρινιώτες και Λειβαδιώτες, αλλά αυτά μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Οι διαμαρτυρόμενοι Μεσολογγίτες και Θηβαίοι ξεσπαθώνουν στη δημόσια διαβούλευση κατά της κυβερνητικής απόφασης. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με την μακρόσυρτη άτυπη διαβούλευση που προηγήθηκε και με τα εκατέρωθεν επιχειρήματα της κάθε πόλης, ήταν μάλλον βέβαιο πως όποια απόφαση και να έπαιρνε η κυβέρνηση θα προκαλούσε αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr