Σκιαδαρέσης: Να πάρει θέση ο Φαρμάκης για την καταγγελία Δημητρογιάννη

Πολιτικό πρόβλημα στο Νεκτάριο Φαρμάκη φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει η παρέμβαση του Λ. Δημητρογιάννη που ζητά την παραίτηση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Παΐσιου, με αφορμή το νέο δικαστικό χάρτη. Μετά τον Κ. Καρπέτα και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σπ. Σκιαδαρέσης ζητά από το Περιφερειαρχη να τοποθετηθεί για το εάν υφίσταται ή όχι η θεσμική εκτροπή του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, που καταγγέλλει ο Λ. Δημητρογιάννης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Σκιαδαρέση:
Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Φαρμάκη περί θεσμικής εκτροπής του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στον Δικαστικό Χάρτη. Όπως αποδεικνύεται από τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην αντιπεριφερειάρχη, η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η απόφαση που ελήφθη ενάντια στο νέο Δικαστικό Χάρτη με την απαίτηση να παραμείνουν σε λειτουργία όλα τα Πρωτοδικεία δεν ήταν παρά ένα «προπέτασμα καπνού», αφού στελέχη της περιφερειακής Αρχής εκμεταλλευόμενοι τον θεσμικό τους ρόλο προέταξαν προσωπικά συμφέροντα και έδρασαν με μικροπολιτικά κριτήρια, διεμβολίζοντας τη συλλογική απαίτηση για να είναι αρεστοί στις τοπικές τους κοινωνίες και αγνοώντας επιδεικτικά το συλλογικό αίτημα και το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» από την πρώτη στιγμή με επερώτηση του περιφερειακού της συμβούλου, Φάνη Αδαμόπουλου είχε εκφράσει την κατηγορηματική και κάθετη αντίθεσή της στην κατάργηση των υφιστάμενων Δικαστηρίων της Περιφέρειας, ξεκαθαρίζοντας με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να επέλθει καμία έκπτωση σε ένα τόσο σοβαρότατο ζήτημα και οδήγησε την περιφερειακή Αρχή στην απόφαση σύγκλισης της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον Δικαστικό Χάρτη και υπερψηφίζοντας το ψήφισμα που κατατέθηκε.

Ωστόσο, μετά και τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» καλεί τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη να τοποθετηθεί δημόσια για το αν υιοθετεί την πολιτική συμπεριφορά συνεργατών του να δρουν μεροληπτικά προς όφελος προσωπικών συμφερόντων και ενάντια σε συλλογικές αποφάσεις, αν ευσταθούν οι καταγγελίες περί θεσμικής εκτροπής του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αν θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί η υπονόμευση της απόφασης του Σώματος και πώς θα διασφαλίσει την εφαρμογή της στο ακέραιο για το κοινό καλό, χωρίς γκρίζες ζώνες.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr