Το Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα» στην Αιτωλοακαρνανία

Mέχρι αύριο στο Αγρίνιο
Ολοκληρώνοντας την πορεία του το θεματικό πάρκο θα φιλοξενηθεί στις 12 και στις 18 Απριλίου στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο αντίστοιχα

Στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζεται το Θεματικό Πάρκο: «Χτίζουμε Τοίχο στη Νεανική Παραβατικότητα», που ξεκίνησε τη λειτουργία του,στις 08-04-2024 και θα συνεχιστεί έως τις 10-04-2024, στο Αγρίνιο, στην πρώην Δημοτική Λαχαναγορά, Πλατεία Δημάδη.

Στη συνέχεια το Θεματικό Πάρκο θα λειτουργήσει στις 12-04-2024 στο Μεσολόγγι, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας,ενώ στις 18-4-2024 θα φιλοξενηθεί στη Ναύπακτο, στο κλειστό γήπεδο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου.

Την πρώτη ημέρα λετουργίας του θεματικού πάρκου στο Αγρίνιο, τίμησαν με την παρουσία τους και απυήθηναν χαιρετισμό:
• Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου,
• Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Ταξίαρχος Δημήτριος Γαλαζούλας και
• Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίαςκ. Χρήστος Καζαντζής.

Παράλληλα, επισκέφθηκαν το Θεματικό Πάρκο στο Αγρίνιο και συμμετείχαν στις δραστηριότητες, μαθητές Γυμνασίων του Αγρινίου. Στο Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνονταιτρεις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικού περιεχομένου, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τη νεανική παραβατικότητα:

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:
• Δραστηριότητα 1η : Βιωματικό παιχνίδι: Συνομιλώντας με τον θύτη, θύμα, θεατή από Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας
• Δραστηριότητα 2η : Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων– on line παιχνίδι (VR) εικονικής πραγματικότητας, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και
• Δραστηριότητα 3η : Νέοι και Παραβατικότητα, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο τέλος οι μαθητές συμμετείχαν προαιρετικά σε δραστηριότητα ζωγραφικής γράφοντας το μήνυμα τους με μαρκαδόρους, πάνω σε τμήμα χάρτου, που φέρει το σχήμα τούβλου. Οι εκπαιδεύσεις στο Θεματικό Πάρκο πραγματοποιούνται από Αξιωματικούς και Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας. Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τελεί υπό την Αιγίδα των Δήμων Πύργου, Πατρεών και Αγρινίου και του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου.

«Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα»

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr