Δυτική Ελλάδα: 19 παιδικές χαρές και για ΑμεΑ μέσω Περιφέρειας

Προγραμματικές συμβάσεις των Δήμων για την υλοποίηση του έργου από την Περιφέρεια

Προγραμματικές συμβάσεις υπογράφουν αυτήν την περίοδο οι Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας με την Περιφέρεια, για την υλοποίηση του έργου που αφορά τη «Δημιουργία-Βελτίωση 19 παιδικών χαρών και για ΑμεΑ σε Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 1.989.746,16 ευρώ.
Η πιλοτική αυτή δράση της Περιφέρειας θα δημιουργήσει έναν οδηγό για τους Δήμους, ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν περαιτέρω πολιτικές προσβασιμότητας και συμπερίληψης για τα ΑμεΑ. Είναι μια δράση που θα έχει κοινά χαρακτηριστικά στο σύνολο της, όπου με την κατασκευή ενός ενιαίου προγράμματος για μια προσβάσιμη Περιφέρεια σε παιδικές χάρες ΑμεΑ για όλους, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα γίνει ακόμα πιο φιλική για τα ΑμεΕΑ, ενώ παράλληλα θα αναδειχτεί περαιτέρω ο κοινωνικός της χαρακτήρας.

Το έργο αφορά τη διαμόρφωση 19 παιδικών χαρών στους 19 δήμους της Δυτικής Ελλάδας, όπου ο κάθε δήμος, αλλά και η κάθε παιδική χαρά θα έχουν κοινά χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Επίσης, θα εξασφαλισθεί η ορθή τοποθέτηση των οργάνων, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα, καθώς πρόκειται για παιδικές χαρές που θα εξυπηρετούν και παιδιά ΑΜΕΑ, ενώ θα εξασφαλιστεί και η προσβασιμότητα των παιδικών χαρών από τους κοινόχρηστους χώρους (δρόμους, πλατείες κλπ). Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της διαμόρφωσης 19 παιδικών χαρών που ανήκουν σε 19 Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την προμήθεια – εγκατάσταση οργάνων, δαπέδων και λοιπού εξοπλισμού. Όλα τα όργανα θα περιλαμβάνουν εμφανείς και αφανείς λειτουργίες (όπως π.χ. αιώρηση, ολίσθηση, ισορροπία, ταλάντωση, κρυφτό, τρέξιμο, παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικό παιχνίδι, επικοινωνία και κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία).

Οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ των Δήμων της περιοχής και της Περιφέρειας κρίθηκαν απαραίτητες για την υλοποίηση του έργου κυρίως για λόγους αρμοδιοτήτων, καθώς οι Δήμοι για τη συγκεκριμένη δράση θα παραχωρήσουν στην Περιφέρεια μια σειρά από αρμοδιότητές του αναφορικά με τις παιδικές χαρές όπως η σύνταξη μελετών, τευχών δημοπράτησης, η λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων κτλ.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr