H καυτή «πατάτα» των ΤΟΕΒ στον… επόμενο κάθε φορά Υπουργό

Με το νομοσχέδιο για το σχέδιο «Απόλλων» να είναι στη διαβούλευση και τους αγρότες να προβληματίζονται για το εάν και κατά πόσο το σχέδιο αυτό θα δώσει λύση στο ενεργειακό πρόβλημα των ΤΟΕΒ ανά τη χώρα, δεν θα πρέπει να ξεχνά η κυβέρνηση ότι υπάρχει και η άμεση διάσταση του προβλήματος. Δηλαδή το πως θα ηλεκτροδοτηθούν τα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ για να ποτίσουν οι αγρότες σε 20 μέρες από τώρα που ξεκινά η αρδευτική περίοδος. Σκηνικό επαναλαμβανόμενο τα τελευταία χρόνια αυτή την εποχή.

Από καμία κυβέρνηση και παρά το γεγονός ότι πέρασαν από τα συναρμόδια υπουργεία Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης μια ντουζίνα Υπουργοί –ίσως και παραπάνω- κανείς δεν μπόρεσε να δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα. Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν. Και ίσως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, γιατί αυτή την περίοδο στην πιάτσα όχι μόνο των αγροτών, αλλά και την πιάτσα της αγοράς ενέργειας πολλά λέγονται και ακούγονται για ποιους τελικά θα ευνοήσει το σχέδιο «Απόλλων».

Σε κάθε περίπτωση για την επαρχία και αγροτικές περιοχές, όπως εμείς εδώ στα δυτικά, το πρόβλημα είναι μείζον και είναι υποχρέωση της Πολιτείας κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά. Γιατί, είναι προφανές ότι κανείς μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκε σοβαρά… Όλοι κλωτσούσαν το… τενεκεδάκι στο επόμενο. Για να δούμε υπάρξει κάποιος που θα είναι ο… τελευταίος;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr