Προς ολοκλήρωση η νέα γέφυρα του Ευήνου [video]

Οριστική λύση με τη νέα γέφυρα του Ευήνου δίνεται στο μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην οδική σύνδεση επί της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων μετά την καταστροφή που υπέστη η γέφυρα του ποταμού Εύηνου από την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης μέσω της κατασκευής νέας γέφυρας στο Ευηνοχώρι, η οποία και βρίσκεται μια ανάσα πριν απο την ολοκλήρωσή της.

Είναι συνολικού μήκους 242,7 μέτρων, έχει συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα (συμπεριλαμβανομένων και των πεζοδρομίων), ενώ το «κατάστρωμά» της έχει πλάτος 7,5 μέτρα. Η παλιά είχε υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου του 2021. Από τότε αυτοί που «πλήρωσαν ακριβότερα» τη ζημιά της γέφυρας ήταν οι κάτοικοι του Γαλατά, του Περιθωρίου και της ευρύτερης περιοχής, που μετακινούνται σχεδόν καθημερινά προς το Μεσολόγγι.

Η νέα γέφυρα κατασκευάζεται ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήταν η προηγούμενη. Καιρού επιτρέποντος μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα οι κάτοικοι της Δ.Ε. Χάλκειας αναμένουν να παραδοθεί η νέα γέφυρα στο ύψος του Ευηνοχωρίου. Η πιο πιθανή ημερομηνία για τα εγκαίνια της νέας γέφυρας Ευήνου είναι στις 30 Απριλίου (Μεγάλη Τρίτη), ενώ δεν αποκλείεται στην εκδήλωση να παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr