25 χρόνια στα αζήτητα το οικόπεδο για το νέο κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας

Η Περιφέρεια παραχώρησε το οικόπεδο, που είχε αγοραστεί για την ανέγερση νέου κτιρίου από τη Νομαρχία 25χρόνια πριν, αλλά δεν αξιοποιήθηκε ποτέ

Στην αποδοχή δωρεάς οικοπέδων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε πρόσφατα ο Δημος Αμφιλοχίας.

Πρόκειται για έξι οικόπεδα συνολικής έκτασης περί τα 11.000 τ.μ. που είχαν αγοραστεί το μακρινό 1998 από την τότε Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, εποχή που η ανέγερση σχολείων ήταν αρμοδιότητα των Νομαρχιών, ωστόσο δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν αρκετά χρόνια, που η Αυτοδιοίκηση δεν είχε το οξυμμένο πρόβλημα των πόρων, που είχε από το 2011 και μετά.

Έπειτα λοιπόν από αίτημα του Δήμου Αμφιλοχίας, αφού πλέον η αρμοδιότητα ανήκει στου δήμους, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στην παραχώρηση των οικοπέδων, προκειμένου να αξιοποιηθούν από το Δήμο Αμφιλοχίας για την ανέγερση του νέου 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας και ενός πολυθέσιου Νηπιαγωγείου.

Ως γνωστόν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας στεγάζεται σε προπολεμικό και πεπαλαιωμένο κτίριο που μισθώνεται ιδιώτη, το οποίο δεν ικανοποιεί τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας ενός σχολείου. Διαθέτει πολύ μικρές αίθουσες, παρουσιάζει προβλήματα θέρμανσης-υγρασίας-αερισμού, δεν διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και γυμναστήριο. Επιπλέον ο μικρός προαύλιος χώρος, οι παμπάλαιες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, τα φθαρμένα ξύλινα πορτοπαράθυρα, καθιστούν το κτίριο εκτός από ακατάλληλο και επικίνδυνο.

Όλα αυτά βέβαια είχαν διαπιστωθεί εδώ και περίπου 25 χρόνια, για αυτό ακριβώς το λόγο είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την ανέγερση νέου σχολείου με την αγορά του οικοπέδου από την Νομαρχία. Όμως η προσπάθεια έμεινε εκεί… Πλέον ο Δήμος Αμφιλοχίας, αφού πλέον αυτός έχει την αρμοδιότητα, έχει εκκινήσει τις διαδικασίες ώστε στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ να δημιουργήσει ένα νέο σχολικό κτίριο για το 3ο Δημοτικό. Και η πρώτη ενέργεια ήταν να αποκτήσει την κυριότητα του οικοπέδου.
Το όλο θέμα θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει πρόσφατα ανακινήσει με ερώτησή του στη Βουλή και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, ζητώντας την επίλυση του κτιριακού προβλήματος για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας.

Πάντως άξιο αναφοράς είναι ότι στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι Κτιριακές Υποδομές, ο διάδοχος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν λάβει αίτημα χρηματοδότησης από κάποιον φορέα για την ανέγερση νέου κτιρίου για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμφιλοχίας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr