Με τις Φιλαρμονικές του Μεσολογγίου η διαμαρτυρία στην Αθήνα για το δικαστικό χάρτη

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενημερώνει ότι πραγματοποιήσει διαμαρτυρία για το νέο δικαστικό χάρτη και την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 13:00, στο Σύνταγμα.

Η διαμαρτυρία θα έχει σύμφωνα με το Δήμο Μεσολογγίου και συμβολικό χαρακτήρα με την παρουσία των Φιλαρμονικών της πόλης. Το τι θα παίξουν οι Φιλαρμονικές δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο είναι γνωστό ότι βασικό επιχείρημα για τον ορισμό του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου ως κεντρικό της Αιτωλοακαρνανίας στο νέο δικαστικό χάρτη είναι η ιστορικότητα της πόλης και η συμβολής της στον αγώνα της Παλιγγενεσία.

Για κάποιους βέβαια τα επιχειρήματα του Μεσολογγίου συνιστούν και εργαλειοποίηση της ιστορίας. Ωστόσο ο Δήμος Μεσολογγίου που με πρωτοβουλία του θα μεταφέρει με λεωφορεία κόσμο από το Μεσολόγγι στην Αθήνα δεν δείχνει να πτοείται από αυτή την κριτική και «κουμπώνει» τα επιχειρήματα της ιστορικότητας της πόλης με τους ήχους των Φιλαρμονικών… Έτσι θα «δέσει» το φολκλόρ και το κιτς της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr