Για ποιόν μπήκε στο «παρασύνθημα» ο Φαρμάκης;

Πάγωσαν… όσοι φέρουν πολιτική ιδιότητα και βρέθηκαν χθες στην αίθουσα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για να ακούσουν την πρόταση του ΤΕΕ για μια νέα χάραξη στο δρόμο «Αγρίνιο – Καρπενήσι», καθώς τα όσα είπε ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο χαιρετισμό του δεν αφορούσαν μόνο τη διεκδίκηση της περιοχής για τον οδικό άξονα, αλλά είχαν και μιαν ιδιαίτερη πολιτική στόχευση.

«Όσοι είμαστε εδώ δεν χρειάζεται να πείσουμε ο ένας τον άλλο για το πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για την περιοχής μας. Άρα παρέλκει να αναφερθώ στα περί ανάπτυξης, που καλόν είναι να τα λέμε όταν μιλάμε σε ξένους. Αφού είμαστε μεταξύ μας πάμε στο παρασύνθημα και το παρασύνθημα είναι ότι πάνω σε αυτό το έργο και την ύπαρξή του έχουν χτιστεί, όχι δρόμοι, αλλά πολιτικές καριέρες χρόνια τώρα και ακόμα χτίζονται» είπε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Kαι στη συνέχεια ανέφερε ακόμη: «Όλοι εδώ θέλουμε το ίδιο πράγμα, γι’ αυτό θα ήθελα να αξιοποιήσουμε τα πραγματικά και όχι τα πολιτικά ή συναισθηματικά επιχειρήματα. Βοηθά η συντεταγμένη παρουσία όλων μας, συντεταγμένη η τοπική αυτοδιοίκηση και οι φορείς που λένε το αυτονόητο. Ας στηθούμε πίσω από αυτό το στόχο, βγάζοντας απ’ έξω και την ανθρώπινη διάθεση του καθενός να κερδίσει πολιτικό όφελος και οτιδήποτε άλλο. Ένας είναι ο στόχος, να γίνει ο δρόμος!»

Προκαλούν εύλογη απορία τα όσα είπε ο Νεκτάριος Φαρμάκης καθώς είναι απορίας άξιο το πως γίνεται να χτίζεται πολιτική καριέρα πάνω στη διεκδίκηση ενός οδικού αξόνα, που εν πολλοίς βρίσκεται στα… αζήτητα. Όμως το πιθανότερο είναι ο Περιφερειάρχης να αναφέρονταν στο σύνολο του διαγώνιου οδικού άξονα και όχι μόνο στο τμήμα «Αγρίνιο – Καρπενήσι», καθώς για άλλα τμήματα του άξονα, όπως το Πλατυγιάλι – Ιόνια ή η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, έχουν συζητηθεί στο παρελθόν πολύ περισσότερο από το τμήμα «Αγρίνιο – Καρπενήσι», μονοπωλώντας ίσως το ενδιαφέρον, αλλά ταυτόχρονα χωρίς αποτέλεσμα τα προηγούμενα χρόνια…

Για ποιόν λοιπόν το «παρασύνθημα» του Φαρμάκη; Σε ποιόν ή ποιούς στέλνει μήνυμα; Το βέβαιο πάντως είναι ότι δεν αφορά ούτε τη βουλευτή Ευρυτανίας, ούτε το Δήμαρχο Αγράφων, που βρέθηκαν χθες στην εκδήλωση του ΤΕΕ…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr