Mε ένα ξερό… “όχι” απάντησε ο Λιβάνιος στη διχοτόμηση της Αιτωλοακαρνανίας

Mε ένα ξερό… “όχι” απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος στη διχοτόμηση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής της “Ελληνικής Λύσης” Στυλιανού Φωτόπουλου.

“Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι η απάντηση είναι αρνητική” ήταν η τηλεγραφική γραπτή απάντηση από την πλευρά του αρμοδίου Υπουργού στο βουλευτή Ανατολικής Αττικής της “Ελληνικής Λύσης”, ο οποίος έκρινε σκόπιμο να θέσει με ερώτησή του στη Βουλή ένα προ διετίας αίτημα που είχε διατυπώσει το “Κίνημα Αιτωλοακαρνάνων” ζητώντας τη διοικητική διαίρεση σε δύο νομούς, ένα με πρωτεύουσα το Αγρίνιο που θα περιλάμβανε τους Δήμους Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Ακτίου-Βόνιτσας και έναν με πρωτεύουσα το Μεσολόγγι, θα περιλάμβανε τους Δήμους Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Θέρμου και Ξηρομέρου.

Το αίτημα είχε διατυπωθεί με τη λογική ότι “η εσωστρέφεια της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου επέφερε τη συγκέντρωση όλων των Υπηρεσιών της Π.Ε. σε αυτήν, με συνέπεια πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται να είναι αναγκασμένοι να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα έως το Μεσολόγγι – κυρίως από τις βορειότερές της περιοχές”.

Η απάντηση βέβαια από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών εκτός από αναμενόμενη ήρθε και άμεσα…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr