Διαμαρτυρία μετά μουσικής… στο Σύνταγμα για το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου [video]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην πλατεία Συντάγματος κάτοικοι και φορείς του Μεσολογγίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μετατροπή του Πρωτοδικείου της πόλης σε παράλληλη έδρα, σύμφωνα με το νέο δικαστικό χάρτη που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη μετά τη διαβούλευση κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και πρόκεται τις επόμενες ημέρες να εισαχθεί στις επιτροπές της Βουλής για συζητήση, ωστόσο οι προβλέψεις του για την Αιτωλοακαρνανία δεν άλλαξαν και κεντρικό Πρωτοδικείο συγκεντρώνοντας όλες τις οργανικές θέσεις των δικαστών.

Ο Δήμος Μεσολογγίου από την πλευρά του κάνει λόγο για βάναυση προσβολή απέναντι στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ούσα η μοναδική πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας στην Ελλάδα που δε διατηρεί το Πρωτοδικείο της ως κεντρικό.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μερικές δεκάδες Μεσολογγιτών καθώς και μέλη Φιλαρμονικών του Δήμου που έδωσαν το δικό τους «χρώμα» στη διαμαρτυρία. Εκτός του δημάρχου Σπ. Διαμαντόπουλου, το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Μεσολογγίου κλπ.

Προηγήθηκε της διαμαρτυρίας κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.

Διαμαρτυρία μετά μουσικής… στο Σύνταγμα για το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr