Ο «κανένας» ο μόνος κερδισμένος στις δημοσκοπήσεις

Το δημοσκοπικό μπαράζ των ημερών έχει ενδιαφέρον κυρίως ως προς τα ποιοτικά στοιχεία, που δείχνουν μια συσσωρευμένη αρνητική αξιολόγηση των πολιτών. Για παράδειγμα στην τελευταία μέτρηση της Μetron Analysis οι πολίτες βγάζουν κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση σε θέματα όπως η εγκληματικότητα (78% αρνητικές γνώμες), η αντιμετώπιση της διαφθοράς (74% αρνητικές γνώμες), η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (70% αρνητικές γνώμες).

Μάλιστα οι αρνητικές γνώμες για τις κυβερνητικές επιδόσεις στα ζητήματα του πληθωρισμού και της εγκληματικότητας παραμένουν σταθερά πολύ υψηλές όλους τους τελευταίους μήνες, δείχνοντας και την αποτυχία των όποιων «διορθωτικών» παρεμβάσεων.

Το «υπόβαθρο» λοιπόν υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για μια σημαντική μερίδα πολιτών, κάτι που επίσης φαίνεται στις δημοσκοπήσεις από το γεγονός ότι κανείς δεν εισπράττει την όποια δυσαρέσκεια για τα κυβερνητικά πεπραγμένα. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που ο «κανένας» κονταροχτυπιέται με το Μητσοτάκη για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία… ενώ σε μια άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση της Αlco ο «κανένας» είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr