Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ενημέρωση για το ΤΕΒΑ ζητά η παράταξη Σκιαδαρέση

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος για τη 2η λογοδοσία της περιφερειακής Αρχής, φέρνει η περιφερειακή παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Νέα Δυτική Ελλάδα».

Κατατέθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο Π.Ε. Αχαΐας, Φάνη Αδαμόπουλο και αφορά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD). Όπως αναφέρει ο κ. Αδαμόπουλος «μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) γινόταν διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, οι οποίοι στερούνταν εισοδημάτων και βρίσκονταν κάτω από το όρο της φτώχειας. Το ανωτέρω Πρόγραμμα αφορούσε τη προγραμματική περίοδο 2014-2020 και παρατάθηκε μέχρι την 31.12.2023.

Από 01.01.2024 έχει διακοπεί κάθε παροχή προς τις αδύναμες κατηγορίες των συμπολιτών μας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στη δεύτερη θέση πανελλαδικά με ποσοστό 35,2% μεταξύ των Περιφερειών με το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το έτος 2023. Ο μέσος όρος της χώρας είναι 26,1%. Συνεπώς, οποιαδήποτε αργοπορία στην ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων πολιτών επιτείνει τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό τους.

Ζητάμε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει προβεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ένταξή της στο νέο Πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ξεκινά την 01.01.2024; Με ποια κριτήρια αποφασίζεται η ένταξη η μη;
Σε περίπτωση ένταξης, ποιο εκτιμάται πως θα είναι το χρονοδιάγραμμα για την προμήθεια των προϊόντων και τη διανομή τους στους τελικούς δικαιούχους;

Σε περίπτωση μη ένταξης, υπάρχει εναλλακτική μορφή ενίσχυσης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας των χιλιάδων συμπολιτών μας που μέχρι πρότινος απολάμβαναν τις παροχές του ανωτέρω Προγράμματος;».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr