Δύσκολο Βαγιώνε για τους κυβερνητικούς στο Μεσολόγγι

Έπεσαν έξω οι φήμες στο Μεσολόγγι

Παρά τη φημολογία που έσπειραν κάποιοι στο Μεσολόγγι την προηγούμενη εβδομάδα, πως τάχα η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα κάνουν πίσω στο θέμα των Πρωτοδικείων στην Αιτωλοακαρνανία και θα ακολουθηθεί ενδεχομένως το πρότυπο της Πέλλας με δύο αυτόνομα Πρωτοδικεία στο νομό, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Και το κατατεθέν πλέον νομοσχέδιο, όπως και το κείμενο του νομοσχεδίου, που είχε αναρτηθεί στη διαβούλευση, προβλέπει το Πρωτοδικείο Αγρινίου ως κεντρικό Πρωτοδικείο στην Αιτωλοακαρνανία.

Πλέον είναι εξαιρετικά μα εξαιρετικά απίθανο να αλλάξει κάτι, αν και εντελώς θεωρητικά η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αλλαγές ακόμη και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Η προχθεσινή διαμαρτυρία του Δήμου Μεσολογγίου στο Σύνταγμα μπορεί να κέρδισε μια κάποια δημοσιότητα, ωστόσο η Κυβέρνηση σχημάτισε αντίληψη για το θέμα εδώ και αρκετό καιρό και αυτή δεν αλλάζει. Το αν θα υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις στο Μεσολόγγι είτε οργανωμένα, είτε μεμονωμένα, θα του δούμε.

Πάντως φέτος των Βαγιώνε θα είναι αρκετά δύσκολο για τους κυβερνητικούς παράγοντες που θα έχουν το θάρρος να βρεθούν στο Μεσολόγγι για τις εκδηλώσεις της Εξόδου. Κάποιοι έχουν το… μάτι αγριεμένο…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr