Oι επιλογές προκάλεσαν «ρήγμα» με την κοινωνία και έδωσαν «έδαφος» στους ακραίους

«Η Εκκλησία δεν εκδικείται», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος για τις επιθέσεις σε πολιτικούς, που ψήφισαν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων. Αφορμή στάθηκε  το περιστατικό σε ναό της Καβάλας, όταν υποψήφια βουλευτής της Νίκης έριξε χαστούκι στην Αγγελική Δεληκάρη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

Προφανώς αυτού του τύπου οι αντιδράσεις είναι τουλάχιστον απαράδεκτες και καταδικαστέες. Ωστόσο οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν θα πρέπει να σταθούν στις αντιδράσεις κάποιων ακραίων. Για να ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας και ένα μέρος των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ ο γάμος των ομόφυλων προκάλεσε ένα ρήγμα, όχι μόνο για τη νομοθετική ρύθμιση αυτή καθεαυτή, αλλά και για το γεγονός ότι η παραδοσιακή οικογένεια έχει εγκαταλειφθεί και από αυτή την κυβέρνηση.

Ας προσπαθήσουν λοιπόν να γεφυρώσουν αυτό το ρήγμα, όσο γίνεται, με μέτρα για την παραδοσιακή οικογένεια και το δημογραφικό και οι ακραίοι θα απομονωθούν και από αυτή τη μερίδα της κοινωνίας που δεν ήθελε τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr