Εργοταξιακοί χώροι Γέφυρας: Τη Δευτέρα οι υπογραφές για την πώληση – Δημιουργείται μονάδα μεταποίησης

Πέρασαν 15 μήνες από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του πρώην εργοταξιακού χώρου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, και το ταμείο προχωρά την ερχόμενη Δευτέρα 29 Απριλίου στην υπογραφή της σύμβασης πώλησης του οικοπέδου των 165 στρεμμάτων στην Παύλος Πέττας ΑΒΕΕ. Η πατρινή εταιρεία ανακηρύχθηκε πλειοδότης έναντι 2.885.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου τιμήματος της προηγούμενης διαγωνιστικής διαδικασίας που ήταν η 4η κατά σειρά, ενώ το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης έχει δώσει και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το ακίνητο που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας και δεν έχει ακόμη μεταβιβαστεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών που έπρεπε να ολοκληρωθούν μετά την πώληση. Στην έκταση αυτή υπήρχε μια αποθήκη, η χρήση της οποίας ανήκε στην ανάδοχο της σύμβασης παραχώρησης του έργου της Γέφυρας. Η αποθήκη συνιστούσε ουσιαστικά βάρος και εμπόδιζε την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοραπωλησίας του ακινήτου η οποία διευθετήθηκε με παραχώρηση που έκανε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και επέτρεψε την απομάκρυνση της αποθήκης και την απόδοση ελεύθερου του ακινήτου στον ιδιώτη.

Την έκταση κέρδισε η Παύλος Πέττας ΑΒΕΕ, η μεγαλύτερη πατρινή εταιρεία που παράγει βιοκαύσιμα, έλαια για τον κλάδο τροφίμων, σαπούνια, κλπ. με μονάδες παραγωγής σε Πάτρα και Βουλγαρία. Η Παύλος Ν. Πέττας ΑΒΕΕ διαθέτει περισσότερα από 80.000 τ.μ. ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και άλλα 110.000 τ.μ. στη Βουλγαρία και παράγει εξειδικευμένα προϊόντα στις δύο πλήρως αυτόματες εγκαταστάσεις της στην Αχαΐα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει στα 165 στρέμματα του Αντιρρίου, μια μονάδα μεταποίησης των προϊόντων της, ενώ παράλληλα σκοπεύει να αξιοποιήσει την τοπική μικρή λιμενική εγκατάσταση, που σήμερα χρησιμοποιείται από τα φέρυ μποτ, με στόχο να εξάγει μέσω θαλάσσης τα προϊόντα της στην Ιταλία.

Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση, που θα βοηθήσει όχι μόνον την ανάπτυξη της Παύλος Πέττας ΑΒΕΕ, αλλά και την τοπική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής της Ναυπάκτου. Το σημείο του οικοπέδου είναι κομβικό, καθώς βρίσκεται δίπλα στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στην αρχή της Ιόνιας Οδού, ενώ νέες προοπτικές δημιουργούνται για το μέλλον με την κατασκευή του οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο.

Να σημειωθεί ότι για τη χρήση του 2022 η αχαϊκή εταιρεία Παύλος Ν. Πέττας ΑΒΕΕ, είχε κύκλο εργασιών που διαμορφώθηκε στο ποσό των 274.449.481,47 ευρώ, έναντι του ποσού των 202.672.108,51 ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Παράλληλα, στην για την ίδια χρήση η εταιρεία σημείωσε κέρδη προ φόρων ποσού 18.941.533,40 ευρώ έναντι κερδών για το 2021 ποσού 3.823.041,26 ευρώ.

πηγή: pelop.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr