«Αγρίνιο – Καρπενήσι»: Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών ζητά το Συντονιστικό

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέλαβε την πρωτοβουλία και η πρώτη συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του διευρυμένου Συντονιστικού για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία, αποτελεί γεγονός.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν να επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών με την πρόταση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για τη νέα χάραξη του Αγρίνιο – Καρπενήσι ανά χείρας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, οι Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, καθώς και οι δήμαρχοι Αγρινίου, Καρπενησίου, Αγράφων, Ξηρομέρου και Ακτίου-Βόνιτσας. Το Συντονιστικό των πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι εκπροσώπησε ο Λίνος Υφαντής. Μάλιστα σε ανακοίνωση του το Συντονιστικό των πολιτών ζητά την άμεση δημοπράτηση των του επόμενου τμήματος μήκους περί τα 21 χλμ (μέχρι τη θέση Σταυρός), για το οποίο, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο οι μελέτες είναι σχεδόν έτοιμες για δημοπράτηση.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Πολιτών από την Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία, Λίνος Υφαντής :
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης έβαλε δύο άξονες:
α) Την πλατφόρμα λειτουργίας-σύνθεσης της επιτροπής
β) Μακροπρόθεσμους-βραχυχρόνιους στόχους

Όλοι συμφωνήσαν να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών με τη πρόταση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο τραπέζι. Επίσης τέθηκε προς ενημέρωση η σημερινή απάντηση του Υπουργείου προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο στην οποία δεσμεύεται ότι εντός του 2024 θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τα πρώτα 28χλμ έως τη διασταύρωση των Αμπελίων. Όλοι συμφώνησαν επίσης να ζητηθεί το έργο να προχωράει με τη μέθοδο «μελέτη – κατασκευή».

Προς αυτή τη κατεύθυνση ως εκπρόσωπος του συντονιστικού πολιτών παρέθεσα παλαιότερες απαντήσεις του Υπουργείου για τα πρώτα 28χλμ όπου μιλούσαν για σχεδόν ολοκληρωμένη μελέτη. Επίσης παρέθεσα και την απόφαση της 13-01-2023 του Υπουργείου Υποδομών για την οποία προκρίνονται 8.000.000 ευρώ για μελέτες για το Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι -Λαμία για την οποία υπήρχε μια ασάφεια σχετικά με το Καρπενήσι-Άγιος Βλάσης (χρηματοδότηση μελετών που εκπονήθηκαν, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν καθόλου έως τώρα). Αναμένουμε τη συνάντηση του νέου συντονιστικού.

Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας δεν πανηγυρίζουν, αλλά επαγρυπνούν. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Περιμένουμε το έργο αυτό να δρομολογηθεί. Ζητάμε τα πρώτα 28χμ για το Αγρίνιο-Καρπενήσι άμεσα να δημοπρατηθούν».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr