Η Ολυμπιακή Φλόγα στον Κήπο των Ηρώων της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Με μια σεμνή τελετή στον Κήπο των Ηρώων, παρουσία εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Προξένου της Γαλλίας, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο αθλητής ΑΜΕΑ Σπύρος Λαχανάς εισήλθε στον Κήπο των Ηρώων και άναψε με τη φλόγα την εστία, κερδίζοντας το χειροκρότημα του συγκεντρωμένου πλήθους, ενώ στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε τον Ολυμπιακό Ύμνο, τον γαλλικό και τον ελληνικό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. ΦώτηςΚαϋμενάκης, η Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα κα ΚατρίνΣανιελάνζκαι ο αναπληρωτής Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας Σωτήρης Φαράντος, ενώ ακολούθησε χορευτικό δρώμενο από το τμήμα χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου (υπεύθυνη καθηγήτρια κλασικού χορού κα Άννα Κοκκινάκη).

Μετά το πέρας της σύντομης αλλά όμορφης τελετής, ο διεθνούς φήμης παρουσιαστής και δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας, άναψε από την ολυμπιακή λαμπάδα από την εστία, τρέχοντας στη συνέχεια μετον πυρσό προς τον επόμενο λαμπαδηδρόμο, στην μακρά πορεία της φλόγας προς το Παρίσι, όπου στις 26 Ιουλίου θα κηρυχθεί η έναρξη των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr