Μεγάλη η προσέλευση στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Βασίλη Αρτίκου

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής 21 Απριλίου, στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μεσολόγγι, τα εγκαίνια της περιοδικής φωτογραφικής έκθεσης «Της Εξόδου, άνθρωποι και τόποι…» του φωτογράφου Βασίλη Αρτίκου, που έγιναν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Εορτών Εξόδου 2024. Πρόκειται για την πρώτη περιοδική έκθεση που διοργανώνεται στο χώρο του Μουσείου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης κ. Ν. Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Αθ. Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Π. Σακελλαρόπουλος, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σ. Κωνσταντάρας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Π. Τσιχριτζής, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου, που μας τιμά με την παρουσία του σε δράσεις της Εφορείας μας.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας κ. Φωτεινή Σαράντη προλόγισε την εκδήλωση, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στο πώς ο φωτογράφος καταφέρνει να εντάσσει δεξιοτεχνικά το παρελθόν μέσα στο παρόν. Ο Περιφερειάρχης τόνισε την χαρά του να επισκέπτεται τον εξαιρετικό χώρο του Ξενοκρατείου, μιλώντας παράλληλα θερμά για το έργο του καλλιτέχνη, ενώ η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ κ. Ολυμπία Βικάτου διαβίβασε το χαιρετισμό της και τις ευχές της μέσω επιστολής, λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων που δεν της επέτρεψαν να παραστεί στην εκδήλωση. Τέλος, ο ίδιος ο φωτογράφος παρουσίασε με συγκίνηση το φωτογραφικό έργο του.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 21 Απριλίου έως 22 Ιουλίου. Θα είναι επισκέψιμη καθημερινά, εκτός Τρίτης, 8:30 π.μ. – 15:30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας
Φωτεινή Σαράντη

Μεγάλη η προσέλευση στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Βασίλη Αρτίκου

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr