Δεν βρήκαν το θάρρος να παραστούν στο Μεσολόγγι οι βουλευτές της ΝΔ

Η… άσκηση θάρρους έγινε και οι κυβερνητικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία δεν πέρασαν το test…

Στην κορύφωση των Εορτών Εξόδου στο Μεσολόγγι για την επέτειο της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου χθες και σήμερα οι Σαλμάς, Καραγκούνης και Παπαθανάσης επέλεξαν επιδεικτικά να απουσιάσουν. Το κλίμα για την κυβέρνηση στο Μεσολόγγι είναι βαρύ, καθώς με το νέο δικαστικό χάρτη που ψηφίζεται σε λίγες ημέρες στη Βουλή το Μεσολόγγι θα είναι η μοναδική πρωτεύουσα νομού σε όλη τη χώρα, που δεν θα είναι παράλληλα και έδρα του κεντρικού Πρωτοδικείου. Και αυτό είναι που έχει εξοργίσει τους Μεσολογγίτες.

Aυτήν οργή φαίνεται ότι φοβήθηκαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και έτσι προτίμησαν να λάμψουν δια της απουσίας τους….

Έξοδος ΜεσολογγίουΤο πρόβλημα με τους κυβερνητικούς βουλευτές -αν θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχουν βουλευτές Αγρινίου ή Μεσολογγίου αλλά μόνο Αιτωλοακαρνανίας – είναι ότι το διάστημα που προηγήθηκε δεν έδωσαν αποτελεσματικά τη μάχη ή ενδεχομένως και καθόλου, έτσι ώστε η Αιτωλοακαρνανία να πετύχει την εξαίρεση και να διατηρήσει ως ο μεγαλύτερος νομός της χώρας σε έκταση και τα δύο Πρωτοδικεία της ως αυτόνομα. Κάτι που πέτυχε η Πέλλα, που είναι μάλιστα και σχεδόν η μισή σε σχέση με τον πληθυσμό της Αιτωλοακαρνανίας. Αντιθέτως σε γενικές γραμμές “κρύφτηκαν” πίσω από την αντιπαράθεση Αγρινίου και Μεσολογγίου, που κατά βάση στην προκειμένη περίπτωση ήταν αντιπαράθεση των δημάρχων τους, που μάλλον ήταν ιδιαίτερα βολική για τους ίδιους.

Με αυτό τον τρόπο όμως και στη σημερινή τους απουσία από το Μεσολόγγι έδωσαν έναν παραπάνω λόγο για να είναι μαζί τους εξοργισμένο το Μεσολόγγι καθώς η απουσία από μια σημαντική ιστορική επέτειο εκλαμβάνεται και ως έλλειψη σεβασμού προς τη μνήμη των ηρώων του Μεσολογγίου και την ιστορία της χώρας.

Εξάλλου η συμπεριφορά των πολιτών του Μεσολογγίου και των θεσμικών του εκπροσώπων προς την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, στις Γιορτές Εξόδου, την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ήταν άψογη…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr